29 Mart 2017 Çarşamba

SANAYİ ESNAFINDAN KAVŞAK İSYANI!

SÖKE-MİLAS KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN SANAYİ KAVŞAĞI'NIN KAPATILMASI ESNAFIN PROTESTOSUNA NEDEN OLDU

Söke-Milas Karayolu üzerinde Söke Sanayi Sitesi'nin ana girişi konumundaki kavşak, yolda yürütülen yenileme çalışmaları sırasında tamamen kapatıldı.
Kapatılan kavşakta toplanan sanayi sitesi esnafı yolda yeni düzenleme yapılmasını ve kavşağın açılmasını istedi.
Esnafların tepkisi üzerine Söke Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu ve Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş yanısıra, Ak Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer ve Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu olay yerine geldi. 

“KAVŞAĞIN BİR AN ÖNCE AÇILMASINI İSTEDİLER”

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı kapatılan kavşakta toplanan esnaflar, özellikle turizm ve tarım sezonunda büyük yoğunluk yaşanan kavşağın yolun iki yakasında bulunan sanayi sitelerine giriş noktası olması nedeniyle yeniden açılmasını istediler.
Söke Ovası’nda kullanılan tarım alet ve ekipmanlarının büyük olduğunu, Söke-Milas Karayolunu kullanan bu tarım araçlarının mevcut kavşakları kullanmaları halinde çok daha büyük sıkıntılar yaşatacağını belirten Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu; “Çevre yolu tarım aletleri dışında diğer araçların da alternatif yolu. Bu araçların şehir merkezine yönelmeleri şehiriçi trafiğinin de daha da yoğunlaşmasına neden olacaktır. Kavşağın kapatılması yerine sinyalizasyon sistemi, döner kavşak düzenlemesi yada köprülü kavşak uygulaması yapılmalı” dedi. 


“YENİ ÇALIŞMADA TRAFİK GÜVENLİĞİ GÖZ ÖNÜNDE TUTULDU”


Söke Sanayi Esnafının kavşak protestosu nedeniyle Söke'ye gelen Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "düzenleme öncesinde yol üzerinde bulunan kavşaklar usulüne ve standartlara uygun kavşaklar değildi. Yeni çalışmada ister istemez usulüne uygun hale getirildi. Yeni yatırımda trafik güvenliği göz önünde tutuldu." dedi.

Söke-Milas Karayolu üzerinde yapılan duble yol çalışmaları ile ilgili projelendirme çalışmalarının 3 yıldan beri devam ettiğini belirten Uraloğlu, "Üzerinde çok konuştuk. Önce yan yollar gündeme geldi. Daha sonra sıkıntı olabileceği düşüncesiyle 2 şerit yerine 3 şeritli yollar yaptık. Tasarıda yer verdik. Ancak genel müdürlük çıkardı." şeklinde konuştu.
Uraloğlu; “Bu noktada mutabık kalamadık. Burası ile ilgili yeniden bir çalışma yapılması için, Genel Müdürlüğümüze bilgi sunacağım. Buraya kavşak olacak diye söz vermiyorum ancak çalışmayı yapıp yeniden genel müdürlüğümüze sunacağız” diyerek esnafı ikna etmeye çalıştı.

“ÜVEY EVLAT MIYIZ?”

Söke’nin dışında Kuşadası ve Aydın bölgesinde karayolları üzerinde bulunan kavşak noktaları örnek veren Sanayi esnafı ise; “O bölgelerde her türlü düzenleme yapılıp, kavşak oluşmasına izin veriliyor da Söke’deki en işlek kavşaklardan biri olan sanayi kavşağı neden kapatılıyor. Buraya da düzenleme yapılabilir. Biz üvey evlat mıyız” diyerek tepkilerini dile getirdiler. (NUMAN ÖLMEZ)