24 Mart 2017 Cuma

DAVUTLAR'DAKİ UMUT YOLCULUĞU FACİAYLA BİTTİ

KUŞADASI'NIN DAVUTLAR MAHALLESİ'NDEKİ FACİADA 5'İ ÇOCUK 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kuşadası açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 20 kaçak göçmen ve iki organizatörü taşıyan lastik botun batması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi kurtarıldı. Organizatörler Cemal K.(30) ve Akın A.(37) gözaltına alınırken, Kuşadası Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen tedavilerinin ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 
Olay, Kuşadası Sevgi Plajı açıklarında bugün saat: 15.15 sıralarında meydana geldi. Güzelçamlı Sahil Siteleri'nden içinde bulunan 22 kişiyle birlikte denize açılan lastik bot, Sevgi Plajı açıklarına geldiğinde şiddetli fırtına ve dalgaların etkisiyle alabora oldu. Botun içinde bulunan organizatör Cemal K. ve Akın A.’nın karaya yüzerek vatandaşlardan yardım istemesi üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve emniyet güçlerine haber verildi. Havadan ve denizden başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde 11 kişinin cesedine ulaşıldı. Dokuz kişi de Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak, çevredeki hastanelere sevk edildi. Hayatını kaybeden 11 kişiden 5’inin çocuk, 5’inin kadın ve 1’inin ise erkek olduğu belirlendi. Cenazeler, olay yerine gelen cenaze araçlarıyla Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

YÜREK BURKAN ANLAR YAŞANDI

Yunanistan’ın Sisam Adası’na gitmek için umut yolculuğuna çıkan ve şiddetli fırtınadan dolayı batan lastik bottan sağ kurtulanların feryatları yürek burktu. Olayda kaybettikleri çocuklarını arayan anne ve babaların feryatları karşısında güçlükle durabilen emniyet güçleri, zor anlar yaşadı.

KARDEŞİNİN BİBERONUNU HİÇ BIRAKMADI

Batan lastik bottan sağ kurtulan ve Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülen Suriyeli gencin kardeşinin biberonunu elinden bir an olsun bırakmaması duygusal anlar yaşattı. Hastane bahçesinde oturarak çaresizlik içinde göz yaşı döken genç, sağlık ve polis ekipleri tarafından teselli edildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

11 kişinin ölümüne sebep olan ve daha önce de birçok kez göçmen kaçakçılığı suçundan yakalanan Cemal K. ve Akın A., insan kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Kuşadası Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin tamamlanması sonrası Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'ne götürülen Cemal K. ve Akın A.’nın ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (MEHMET ÇALIK)