22 Şubat 2017 Çarşamba

ÜST DÜZEY PKK'LI YAKALANDI!

DİDİM'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DAĞ KADROSUNDA 22 YIL KALAN VE BİR ÇOK KARAKOL BASKININA KATILAN YAZGÜL K. (40) YAKALANDI

Denge Gazetesi'nin haberine göre, bir vatandaşın ALO 140 TERÖR İHBAR HATTI'na gönderdiği ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Didim’de bir adrese baskın yaptı. 
Adreste kalan biri kadın iki kişi gözaltına alındı. 
Gözaltına alınan kadın Suriyeli olduğunu ve isminin Zeynep Muhammed olduğunu söyledi. 
Ancak emniyetteki işlemleri sırasında, kadının PKK üst düzey yöneticisi Yazgül K. olduğu tespit edildi. 
Yazgül K.’nin yanındaki erkeğin de halasının oğlu Ali Ekber A. (37) olduğu anlaşıldı.
Yazgül K., emniyetteki ifadesinde PKK’ya katılış şeklini, aldığı eğitimleri, içinde bulunduğu silahlı eylemleri tek tek anlattı. Yazgül K.’nin ifadesine göre, aslen Bingöllü olan zanlı 1988 yılında ailesiyle birlikte Viyana’ya yerleşti. 1994 yılında Viyana’da PKK terör örgütüyle ilişkili olan bir derneğe üye olan ve daha sonra Hollanda’ya giderek ideolojik eğitim alan Yazgül K., “Berfin” kod adıyla faaliyet yürütmeye başladı. 1995 yılında İran’a giden Yazgül K., buradan bir grup teröristle birlikte Irak’ın kuzeyine geçerek örgütün Zağros kampına yerleşti. Zağros kampında kalaşnikof tüfek, bixi adı verilen ağır silah ve el bombası eğitimi alan Yazgül K., 1996 yılından itibaren örgütün kanlı eylemlerinde yer aldı. Yazgül K., 1996 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki bir karakol ile 1997 yılının Temmuz ayında Çukurca’daki bir karakola düzenlenen ve onlarca askerin şehit olduğu saldırıların da dahil olduğu birçok terör eylemine katıldı.

JANDARMA YAKALAYIP BIRAKTI

Suriye’deki çatışmalarda da yer aldığını itiraf eden Yazgül K., örgüt içindeki faaliyetlerinin 2016 yılına kadar sürdüğünü söyledi. 
Bu tarihten itibaren örgütten ayrılmaya karar verdiğini ve kaçarak Kuşadası’na geldiğini söyleyen Yazgül K., göçmen kaçakçılığı yoluyla Kuşadası’ndan Yunanistan’a geçmek üzereyken Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandıklarını belirtti. Jandarmadaki ifadesinde, kendisini Suriyeli Zeynep Muhammed olarak tanıttığını iddia eden PKK’lı terörist, parmak izi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. 
Tehlikeli olduğu için botla Yunanistan’a geçmekten vazgeçen Yazgül K., Didim’de bulunan kuzeni Ali Ekber A.’nın yanına giderek Temmuz ayından itibaren burada yaşamaya başladı. 
Kuzeninin Suriyeli olarak tanıttığı Yazgül K., Avusturya’da yaşayan ailesinin yanına gitmeye çalıştığını öne sürdü.
Gözaltına alınan iki zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. 
Zanlılardan Yazgül K., sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken Ali Ekber A. adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı. (NACİ ERİŞ)