9 Şubat 2017 Perşembe

JANDARMADAN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

SÖKE'NİN YENİDOĞAN VE AĞAÇLI MAHALLELERİNDE YAPILAN KONTROLLERDE 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Yenidoğan Mahallesi'nde ikamet eden G.Ö. isimli şahsın uyuşturucu madde kullandığı ve aynı zamanda uyuşturucu madde ticareti yaptığı duyumunu alan jandarma asayiş timleri, söz konusu şahsı takibe aldı.
Zanlı G.Ö.'nün kullandığı aracı Yenidoğan Mahallesi'nde durduran ekipler, G.Ö. ile birlikte C.E. isimli bir kişiyi daha yakaladı.
Zanlıların üzerlerinde ve araç içinde yapılan aramada, uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen 2.460 TL para ile folyo içerisinde 18.17 gram esrar, kan tüpü içerisinde 0.38 gram kristal olarak tabir edilen uyuşturucu madde, direksiyona gizlenmiş kağıda sarılı 8.34 gram esrar maddesi, sigara paketinin içerisinde iki fişek halinde 0.61 gram kristal ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan bong isimli düzenek ele geçirildi.
Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise, 2 kan tüpü içine gizlenmiş toplam 3.19 gram kristal olarak tabir edilen uyuşturucu madde ile yine kan tüpü içine konulmuş 7.72 gram esrar maddesi, 9 boş kan tüpü, bir bong tipi düzenek, bir hassas terazi, saklama kabı içerisinde 75 gram esrar maddesi ve 7 altın görünümlü metal sikke elde edildi.
Olayla ilgili olarak yakalanan zanlılar G.Ö. ve C.E. adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

ARANAN 3 ZANLI DA AĞAÇLI'DA KİMLİK KONTROLÜNE TAKILDI

Söke İlçesi Ağaçlı Mahallesinde araç kontrolleri yapan jandarma şüpheli hareketlerde bulunan H.K., Y.Ö. Ve Y.E.C'nin kimlik sorgulamasını yaptı.
Yapılan kimlik sorgulamalarında hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından aranan H.K., güveni kötüye kullanma, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından aranan Y.Ö ve uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçları ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından aranan Y.E.C. gözaltına alındı.
Şüphelilerin bulundukları bölgelerde yapılan aramada 1 çiçek desenli bakır renkli küllük, 7 sikke metal para, 1tokmak başlı gül ağacından yapılma asa ve 1nal çivisine el konuldu.