4 Şubat 2017 Cumartesi

"SAHİPSİZ ŞEHİR SÖKE'DE İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAPIYOR"

BU SÖZLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İBRAHİM ADALI TARAFINDAN SÖKE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA SÖYLENDİ

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Adalı Söke Belediye Meclis Toplantısı'nda dün yaptığı konuşmada, hem Söke Belediyesi'nin ve hem de Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalardan meclis üyelerinin haberi olmadığını belirtti.
Adalı, “Söke Belediye yönetimi uzmanlar getirerek 1/5000  ölçekli nazım imar planı hazırladı. Aradan iki yıl geçtikten sonra bu plana Aydın Büyükşehir Belediyesine sundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Söke ile ilgili plan hazırladı. Meclise sundu. Bu çalışmalardan benim Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak benim bilgim yok. Yani biz belediye meclis üyeleri olarak bu çalışmaları göremedik. Biz göremediğimize göre vatandaş nasıl görsün. Bir çalışma yapılıyor, hiç kimsenin haberi yok. Vatandaşın haberi nasıl olsun. Çalışmayı kendinize saklıyorsunuz.”şeklinde eleştiri getirdi.

SÖKE'NİN GÖBEĞİNDE  YAPILAN OTOPARK ÜCRETİ ZORBALIĞI

İbrahim Adalı, Yenicami Mahallesi Kocabıyık Sokak üzerinde bulunan boş arsada bir kişinin elinde hiç bir belge olmadan insanlardan zorla otopark parası adı altında para almasına karşın, bu duruma Söke Belediyesi zabıtasının ve emniyetinin adeta seyirci kaldığını söyledi.
İnsanların da başlarına kötü bir olay gelmesinden korktukları için istenen parayı ödediklerini kaydeden İbrahim Adalı "Cadde ve sokaklara yapılan parklar nedeniyle trafik tıkanmış durumda. Söke’de otopark yok. Söke sanki sahipsiz bir şehir. Her isteyen istediğini yapıyor. Örneğin 15 gündür Yenicami Mahallesi Kocabıyık Sokak üzerinde boş arsada bir kişi çıkmış araç sahiplerinden otopark parası topluyor. Oraya aracını getiren herkesten bu parayı alıyor. Vatandaş belediyeye, emniyete şikayet ediyor sonuç yok. Söke Belediye zabıtası ne yapıyor. 15 gündür bu durum devam ediyor. İnsanlar kavga etmemek için, olay çıkmasın diye 2 Tl.yi ödüyor. Zabıta hani senin ruhsatın demiyor. Söke bu kadar sahipsiz mi?. Bir şehirde böyle bir şey olabilir mi?. Söke’nin geleceği için endişeleniyoruz. İnsanların şikayetleri dikkate alınmıyor. Elinde hiçbir belge yok, fiş vermeden 2 TL. alınıyor. Söke Belediyesi bu duruma göz yummamalı. Söke Belediye zabıtası nerede.” dedi. (İSMAİL ERAVCI)