1 Şubat 2017 Çarşamba

ONLARIN DA MESAİSİ VAR!

"DUMAN" SÖKE ÇETİN ECZANESİ'NİN, "ÇAKIL" DA CEP TELEFONU AKSESUARLARI SATAN DÜKKANIN MASKOTU

Duman tekir cinsi bir sokak kedisi..
Çetin Eczanesi mesul müdürü Ayşe Işık ve elemanları onunla yiyecek bulma ümidiyle geldiğinde tanışmış.
Soğuk bir kış günü eczanenin kapısından içeriye girmiş ve beklemeye başlamış.
Aç olduğu düşünülerek, karnı doyurulmuş..
Sonraki günlerde ise, adeta mesaiye gelir gibi personelle birlikte eczaneye gelmeye başlamış.
Zamanla müşterilerin de sevgilisi olmuş.
Duman'ı eczanenin bir elemanı gibi gördüklerini belirten eczacı Ayşe Işık; "Söke Devlet Hastanesi çevresine sürekli birileri  kedi ve köpek yavruları bırakıyor. Biz de elimizden geldiğince onların karınlarını doyurmaya çalışıyoruz. Dumanla tanışmamız da böyle oldu. Biz onu beslediğimiz için zamanla bize ısındı. Önce eczanenin kapısına yaklaştı. Sonra insanlara alıştı. Hava sıcaklıkları düşünce ısınmak için içeriye girdi. Kapının yanındaki sandalye ona ait. Sabah gelir, sandalyesine çıkar. İçerisi ne kadar kalabalık olursa olsun, hiç rahatsız olmaz. Sevmek isteyenlere itiraz etmez. O artık bizden biri ve eczanenin bir elemanı gibi oldu." diyor.

Yaşadığı işyeri ile bütünleşen şanslı kedilerden biri de sarman cinsi "Çakıl"..
O da Söke Çarşı'nın maskotu..
Çakılla sahibi Gülben Tabar minik bir yavru iken tanışmış.
Söke'nin genç girişimcilerinden Tabar'ın Belediye Meydanı'na çıkan sokakta cep telefonu aksesuarlarını sattığı minik bir dükkanı var.
Bu sevimli dükkan Çakıl'ın evi olmuş.
Çakılla bir buçuk yıldır birlikte olan Gülben Tabar da, "Çakıl bütün gün dükkanın içinde dolaşır. Camın önüne oturur, sokaktan geçenlere bakar. Yatağı, kumu, maması üst katta, Gece burada kalıyor. Şimdi havalar soğuk olduğu için dışarıya çıkarmıyorum. Havalar ısındığında birlikte çıkıp dolaşıyoruz. O bizim sokağın maskotu. Onu esnaf arkadaşlarımız da çok seviyor." şeklinde konuşuyor.