1 Şubat 2017 Çarşamba

KUŞADASI'NDA PAZARCILAR EYLEM YAPTI

KUŞADASI KAPALI PAZARYERİ'NDEKİ FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN ŞİKAYET EDEN PAZARCILAR TEZGAH AÇMADI

Denge Gazetesi'nin haberine göre, Kuşadası Kapalı Pazaryeri’nde. 4 bin lira ile 11 bin lira arasında değişen pazar yeri işgaliye fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade eden esnaf, yetkilileri göreve davet etti.
Bu rakamları ödeyecek güçlerinin olmadığını belirten pazarcılar, “Bu paraları ödeyecek gücümüz olsa kendimize dükkan açarız. Üstelik bu paraları bizden peşin istiyorlar. Kredi çekmeye zorluyorlar bizleri. Tüm yetkililere sesleniyoruz! Bizim bu şartlar altında evimize ekmek götürmemiz imkansız” dediler.

“PAZAR YERİ İÇİN YAPILAN İHALE YANLIŞ”

Pazarcı esnafı adına açıklamada bulunan Kuşadası Pazarcı Esnafları Derneği Başkanı Mustafa Balcı, “Burada yaşadığımız sıkıntıların başında fiyatların yüksekliği geliyor. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan dolayı turizm kötü ve para kazanmamız zaten zor. Bunu bütün yetkililer biliyor. Biz de bu şartlarda pazarcılık yapamayacağımızı dile getiriyoruz. Burası için yapılan ihale yanlış... Yetkililer, bu işe bir an önce çözüm bulmalı” diye konuştu. 

“BURADAN PAZAR YERİ OLMAZ ANCAK OTOPARK OLUR”

Pazar yerinin şehir merkezine uzak olmasından dolayı müşteri gelmediğini ifade eden pazarcılar, “Buradaki yerlerimiz kur'ayla belirlendi. Adaletli bir kur'a oldu. Fakat takıcılardan 4 bin lira, tekstilcilerden 8 bin lira, çantacılardan ise 11 bin 500 lira yer parası aldılar. Bu nasıl bir adalettir? Bunun yanında bize sözleşme imzalatmak istiyorlar. Kredi çekebilmemiz için bankalarla anlaşmışlar. Biz bu paraları ödemeyiz.” dediler. (MEHMET ÇALIK)