20 Şubat 2017 Pazartesi

ÖMER HALİSDEMİR'İN ADI SÖKE'DE YAŞAYACAK!


15 TEMMUZ KAHRAMANI ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN ADI SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ'NDE OLUŞTURULACAK KÜTÜPHANEYE VERİLECEK.

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde büyük kahramanlık gösteren ve bu uğurda şehit olan Ömer Halisdemir'in adı bugüne kadar bir çok yere verildi.
Bu yerlerden biri de, Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi bünyesinde oluşturulacak öğrenci kütüphanesi olacak..
İşletme Fakültesi'nin en üst katında Aşçılık Bölümü'nün boşalttığı yerde kurulacak "Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi"nden Adnan Menderes Üniversitesi Söke birimlerinde öğrenim gören yaklaşık 4 bin öğrenci yararlanacak.

İZİN İÇİN AİLEYİ ZİYARET

Ömer Halisdemir'in adının yaşatılacağı kütüphane fikri, İşletme Fakültesi Söke Sağlık Yüksekokulu 3. sınıf öğrencileri Hakan Siliv ve Görkem Balcı'nın düşüncesi.
Fakülte bünyesindeki yüksekokul öğrenci temsilcilerinin ve fakülte yönetiminin de desteğini alan iki öğrenci, şehidin ailesinin iznini almak için yola çıktı. 
Hakan Siliv ve Görkem Balcı, tamamını otostopla gerçekleştirdikleri 2 günlük yolculuğun ardından Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu köyüne vardı.
Burada ilk olarak kahraman şehidin mezarına uğrayan öğrenciler, Halisdemir'in kabri başında dualarını okudu ve Halisdemir ailesinin evine geçti.
Çukurkuyu köyünde Halisdemir'in annesi Fadimeana'nın ellerini öpen Hakan ve Görkem, amcası Mustafa ve abisi Doğan'la görüşerek, kütüphane fikirlerini onlarla paylaştı.
Onlardan sözlü izin alan iki öğrenci yine otostopla gerçekleştirdikleri 2 günlük zorlu yolculuğun ardından Söke'ye döndü.

KÜTÜPHANE İÇİN DESTEK ARAYIŞI

Söke-Bor arasında 4 günde tamamlanan yaklaşık 1700 kilometrelik zorlu yolculuğun ardından fakülteye dönen iki öğrenci izin sevincini arkadaşları ile paylaştı.
Kampanyayla ilgili bir video hazırlayan öğrenciler destek arayışına girdi.
Öğrenciler sosyal hesaplarından paylaştıkları videoda;  "Bizler Şehit Ömer Halis Demir kütüphanesini kurabilmek için Söke'den otostopla kalktık Niğde'ye gittik. Bizim için zorlu bir yolculuk oldu. Yollarda tehlike atlattık ama tek bir amacımız vardı. O da Söke İşletme Fakültesi'ne bir kütüphane kazandırılmasıydı. Kütüphanemizin ismini verdiğimiz şehidimizin ailesini görmek ve o güzel anne babanın ellerinden öpmek ve onlardan oğullarının ismini kütüphanemize bağışlamalarını istemekti. Bizler bu yola çıkarken şahsımız adına hiç bir çıkar gütmedik. Tek amacımız üniversitemiz var oldukça şehidimizin adının yaşatılmasıydı. Bizim artık eli silah tutan değil eli kalem tutan nesillere ihtiyacımız var. Bunun yolu da okumaktan geçiyor. Lafı çok uzatmadan asıl konuya gelmek istiyorum. Değerli büyüklerim, kardeşlerim sizden tek isteğimiz kütüphanemizin açılması için gerekli olan maddi ve manevi yardımlarınızdır. Şimdiden hepinizden Allah razı olsun diyorum." diyerek yardım talebinde bulundular.

KAMPANYAYA KATKIDA BULUNMAK İSTEYENLER İÇİN;

Söke İşletme Fakültesi bünyesinde kurulacak "Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi"ne bağışta bulunmak isteyenler kitap bağışlarını Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Öğrenci İşleri adresine gönderebilecekleri gibi, Hakan Siliv'in 554 - 920 78 01 telefonundan bilgi alabilirler.