17 Şubat 2017 Cuma

NİHAYET YIKILIYOR!

SÖKE'DE YILLARDIR EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ OLAN ÇAY ÜSTÜ DÜKKANLARINDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Söke’nin tam ortasından geçen çayın üzerine kurulan ve yaklaşık 49 yıl Söke’ye hizmet veren dükkanlar nihayet yıkılıyor. 
Koyuncuoğlu Pasajı'nda yıkım öncesinde hurdaların ve mekanların dış aksamlarının söküm işlemi hızlanırken, iş makinalarının hafta sonunda mekanların yıkımına başlayacağı belirtildi. 
Söke’nin göbeğinde bulunan ve bakımsızlığı ile dikkat çeken çayüstü dükkanlarının yıkılması merakla beklenirken, çayüstündeki hareketlilik Söke’de heyecan yarattı.

HAFTA SONU YIKIMIN BÜYÜK BÖLÜMÜ TAMAMLANMIŞ OLACAK

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Yıkım için işin sonuna geldik. Hafta sonunda yıkımın büyük bir bölümü gerçekleşecek. Söke Çayı bizim önemsediğimiz bir projenin başlangıç noktası. Merkezde Söke Çayı gibi bir deşarj alanının bulunması, Kuşadası ve Didim Karayolu arasında en kestirme yol olması bir avantaj olarak görüyoruz. Düzenlemeyi planladığımız, peyzaj çalışması ile görsel bir güzellik katmayı düşündüğümüz ve Söke’nin çarşı merkezi olarak çayın iki yüzünü planladığımız bir alan burası. Gerçekleşmesi ne kadar sürer bilemiyorum ama başlanması bile işin yarısının tamamlanması diye düşünüyorum. İnşallah yıkımın tamamlanmasının ardından Söke’nin asıl nefes aldığını, nasıl güzel bir mekana kavuştuğu ortaya çıkacak. Çok eleştirildi, tenkit aldı ancak yıkım için işin sonuna geldik. Söke’ye hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.