15 Şubat 2017 Çarşamba

SULAMA KANALINA DÜŞEN ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNDU

SÖKE'NİN YENİDOĞAN MAHALLESİ'NDE OYUN OYNARKEN SULAMA KANALINA DÜŞTÜĞÜ SANILAN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN CESEDİ YAKLAŞIK 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Yenidoğan'da dün meydana gelen olayda, Jandarmaya Güllübahçe Mahallesi yakınlarında bir erkek çocuk cesedi ihbarı geldi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, cesedi sudan çıkardı. 
Üzerinden kimliği çıkmayan çocuğun ailesine ulaşılabilmesi için belediye hoparlörlerinden anons yaptırılıp, çevredeki mahalle muntarları ile irtibata geçildi.  
Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tuncay Tunç, cesedi bulunan çocuğun Söktaş 75'inci Yıl İlkokulu 2'nci Sınıf Öğrencisi 8 yaşındaki Arda Akiş olduğunu belirleyip, bir teksil fabrikasında işçi olarak çalışan babası Turgut ile annesi Nurhan Akiş'e acı haberi verdi.  
Küçük Arda'nın Yenidoğan Mahallesi yakınındaki sulama kanalında oynarken ayağının kayıp kanala düştüğü, cesedinin suyla yaklaşık 10 kilometre sürüklenerek Güllübahçe Mahallesi yakınlarına kadar gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Çocuğun cesedi, savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından önce Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne, ardından da kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. 
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 
Küçük Arda'nın cenazesinin otopsinin ardından memleketleri Eskişehir'de toprağa verileceği öğrenildi. (NUMAN ÖLMEZ)