1 Nisan 2016 Cuma

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ'NDE BOZKAYA KRİZİ

CHP İLE AK PARTİ'NİN ANLAŞTIĞINI ÖNE SÜREN MHP GRUBU SÖKE BELEDİYE MECLİSİ'NİN NİSAN AYI TOPLANTISINA KATILMADI
Söke Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısı önceden açıklandığı gibi saat 14.00'de başladı.
Toplantıya CHP'li ve Ak Partili üyeler tam kadro katılırken, MHP sıralarının boş kaldığı görüldü,
MHP'li meclis üyelerinin yeralmadığı toplantıya, MHP Söke İlçe Başkanı Turgay Avcı ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı.
Meclis başkan vekillikleri, encümen ve Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üyelerinin belirleneceği meclis toplantısına Ana Muhalefet konumundaki MHP üyelerinin toplu olarak katılmaması soru işaretlerine neden oldu.
Toplantının ardından kafalardaki sorunun yanıtı MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı'dan geldi.
Basın mensuplarıyla biraraya gelen Avcı, OSB'de başarılı çalışmalara imza atan MHP'li meclis üyesi Fatih Bozkaya'nın OSB adaylığına karşı çıkıldığı için grup kararı alarak toplantıyı boykot ettiklerini açıkladı.
MHP'nin ve Bozkaya'nın başarılarının kıskanıldığını öne süren Avcı; "Diğer partilerin Bozkaya’yı Söke OSB’de istemediklerinden dolayı boykot kararı aldık. Bizden Bozkaya dışında bir isim istenmiştir.  Bunun dışındaki bir ismi de biz kabul etmedik. Organize Sanayi Bölgesi üyeliği süresince ciddi çalışmalar yapmış olan meclis üyesi arkadaşımız Fatih Bozkaya'nın ve dolayısıyla MHP'nin başarısı istenmemiştir.  Söke OSB’de bir şeyler yapmamız onların işlerine gelmiyor. Başka isim üzerinde durdukları için grup kararı aldık. Boykotla ilgili olarak Salı günü geniş kapsamlı bir basın açıklamamız olacak." dedi.  
Bu açıklamanın ardından basın mensupları, MHP İlçe Başkanı  Turgay Avcı'nın öne sürdüğü iddiaları Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a sordu. 
Boykot kararını anlamakta zorlandığını belirten Toyran, "Benim kişilerle işim yok. Katılmamak, boykot etmek nedir, anlamış değilim. Boykottan meclis toplantısından yarım saat önce haberim oldu. Bence seçilmiş arkadaşlar seçmenlerine karşı saygısızlık yaptılar. Gelip burada haklarını arayabilirlerdi. OSB ile ilgili de bir sıkıntı yok. OSB'de geçen dönem ben yoktum, bu dönem varım. Bu benim başkan seçileceğim anlamına gelmiyor. bazı arkadaşlar niye alınganlık gösteriyor ki." dedi.
Toyran, CHP ile Ak Parti ittifak yaptı mı? şeklindeki bir soruya da, "Geçen dönem mecliste MHP ile AK Parti ittifakı vardı. Ne var ki bunda." yanıtını verdi.
Nisan ayı toplantısında krize neden olan MHP'li meclis üyesi Fatih Bozkaya ise, konuyla ilgili gerekli açıklamanın ilçe başkanı tarafından yapıldığını belirterek, kendisinin bunun dışında söyleyecek başka bir şeyi bulunmadığını kaydetti.