18 Nisan 2016 Pazartesi

KUŞADASI KARDEŞ ŞEHİRLERİYLE BULUŞTU

KUŞADASI'NIN KARDEŞ ŞEHİR OLDUĞU 8 ŞEHRİN TEMSİLCİSİ "KARDEŞ ŞEHİRLER İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI'NDA BİRARAYA GELDİ

Kardeş Şehirler İşbirliği ve Proje Geliştirme Toplantısı nedeniyle Kuşadası Belediyesi'nin davetlisi olarak Kuşadası'na gelen kardeş şehirler Almanya’nın Marl ve Oberursel,  Bulgaristan’ın Stumyani, Gürcistan’ın Batum, Romanya’nın Sınaıa ve Tırgu Mureş, Lübnan’ın  El-Mina ve Yunanistan’ın Samos kentinden toplam 25 temsilci ilk olarak şehir turuna katıldı.Tarihi Kaleiçi, Hanım Camii, Kervansaray, KUAKMER gibi şehrin önemli ve tarihi yerlerini gezen kardeş şehir temsilcileri Kuşadası'nı daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Kuşadası’nın kardeş şehirlerinin temsilcileri daha sonra, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeş Şehirler İşbirliği ve Proje Geliştirme Toplantısı Çalıştayı'na katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Coğrafi olarak birbirimizden uzak olsak da “kardeşlik” bağı ile bağlı olduğumuz siz değerli dostlarımızla bir arada olmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Bu nedenle bu buluşmayı çok önemsiyor ve sizleri en iyi şekilde ağırlayabilmeyi arzuluyoruz" dedi. 

Bulgaristan’ın Stumyani kentinin Belediye Başkanı Emil Ilıev ise konuşmasında “Öncelikle böyle güzel bir şehirde olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu projenin iki ülkenin ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum” dedi.

Kardeş şehir temsilcilerinin ülke ve şehirleri ile ilgili olarak tanıtıcı sunumlar yaptığı toplantıda gerçekleşen atölye çalışmalarında önemli projelerin ve işbirliklerinin temelleri atıldı.