28 Nisan 2016 Perşembe

GAR PROJESİ'NDE YER TESLİMİ YAPILDI

SÖKE TREN GARI RESTORASYON ÇALIŞMASI 700 GÜNDE TAMAMLANACAK
Yeni Söke Gazetesi'nde yeralan habere göre; Söke’nin cehresini değiştirecek en önemli projelerden biri olan Söke Tren Garı Restorasyon çalışmaları için ihale sürecinin sona erdi.
Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, ihaleye alan firmaya yer tesliminin önceki gün yapıldığını, çalışmalara ise önümüzdeki günlerde başlanacağını belirtti.
Kurtbeyoğlu “Söke Tren Garı Restorasyon Projesi ihale sonucu büyük bir merakla bekleniyordu. Nihayet ihale sonuçlandı. DDY ihaleye alan yüklenici firmaya yer teslimini yaptı. Bundan sonra restorasyon uygulaması başlayacak. Firmanın Söke Tren Garı Restorasyon projesini 700 günde tamamlaması gerekiyor. Ben bu süreyi 2 yıl olarak adlandırıyorum. Yani Söke Tren Garı Restorasyon çalışması 2018 yılı ilk yarısında bitirilecek.”dedi.
İhaleyi alan firmadan öncelikli olarak restorasyon edilmesi gereken yerlerle ilgili istekleri dile getirdiğini söyleyen Kaymakam Kurtbeyoğlu “Örneğin Söke Tariş yanındaki ahşap koncanın görünümü çok kötü. Çatısı yıkılmak üzere. Yine aynı şekilde böyle bir yapı karşı tarafta var. Bu tarihi yapıların görüntüleri çok kötü. Tarişin yanındaki koncaya yaklaşılmaması şeklinde uyarı levhaları konulmuş durumda. Yüklenici firmadan öncelikle bunları restore etmeleri ricasında bulundum. Onlarda kabul ettiler.” şeklinde konuştu.