22 Nisan 2016 Cuma

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİRKETİ'NE OPERASYON

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİRKETİ AYBEL'DEKİ OTOPARK PARALARI YOLSUZLUĞU İDDİALARI İLGİLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA, ŞİRKETİN MÜDÜRÜ VE 2 ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

AYDIN DENGE GAZETESİ'NDE YERALAN HABERE GÖRE; Aydın Büyükşehir Belediyesi Şirketi AYBEL’de işçi olarak çalışan Ahmet Murat Gök’ün, topladığı otopark paralarını şirket hesabı yerine kendi hesabına yatırdığı iddiası ile ilgili soruşturma başlatan Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla şirkete operasyon düzenlendi. 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde AYBEL Müdürü Muharrem Şanlı, Ahmet Murat Gök ve bir çalışan gözaltına alındı. AYBEL'in bilgisayar sisteminin yazılımını yaptığı ve gizli kasa olduğu ileri sürülen Uğur Saydar’ın da ofisinde arama yapıldığı, ancak Saydar’ın İstanbul’da olduğu için gözaltına alınamadığı öğrenildi. 
TEFECİLİK İDDİASI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet Murat Gök'ün, Mart 2015-Şubat 2016 arasında toplanan otopark ücretlerini kendi hesabına aktardığı, toplanan paranın daha sonra AYBEL’in elektronik işlerini üstlenen şirketin sahibi Uğur Saydar'a aktarıldığı, Saydar’ın da bu parayı Kuşadası Belediyesi'nin Milli Parklardan Sorumlu Müdürü Sabri Sürgen'e ulaştırarak, tefecilik yaptığı iddia edildi. İddiaları ortaya atan AYBEL’in Parkomat ve Otomatlar Şefi Serkan Vidinli’nin, kendi payını alamadığı için geçen Cumartesi günü Kuşadası Belediyesi'nin Milli Parklardan Sorumlu Müdürü Sabri Sürgen'i ayaklarından vurduğu ve yolsuzluk ihbarı yaptığı öğrenildi. Operasyon kapsamında AYBEL'in bilgisayar sisteminin yazılımını yaptığı ve çetenin gizli kasası olduğu ileri sürülen Uğur Saydar’ın da ofisinde arama yapıldığı, ancak Saydar’ın İstanbul’da olduğu için gözaltına alınamadığı bildirildi.
Gözaltına alınan üç kişinin sorgularının sürdüğü ve operasyonun genişletilerek devam edeceği öğrenildi. 
ÇERÇİOĞLU OPERASYONU DEĞERLENDİRDİ
Aybel Şirketi’ne yapılan operasyon sonrası konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, şunları söyledi:
“Operasyon mu denir ne denir, bilmiyorum. Büyükşehir’in AYBEL Şirketinde 3 çalışanımız emniyette ifadeleri verilmek üzere götürüldü. Arkadaşlar emniyette ifadelerini veriyorlar. Gayet doğal bir şey. Hani bu ilk defa olan bir şey değil. Daha önce de emniyette ifade verildi. Bundan sonra da verilebilir. Bu arkadaşlar 657 değildir. AYBEL A.Ş, adı üstünde A.Ş. ve Türk Ticaret Kanununa göre bir şirkettir. Büyükşehir’in şirketlerinde yaklaşık 5 bin kişi çalışmaktadır arkadaşlar. Biz çalışan arkadaşlarımızın hepsine güveniyoruz. Ama 5 bin kişi içerisinde yanlış yapan olursa bu zamana kadar tarafımdan gereken yapıldı. Bundan sonra da yapılır. Ama biz Türk yargısına güveniyoruz. Bu konuda fazla bir şey söylemeye gerek yok. 3 kişi isimlerini bilmiyorum. Bir tanesi şirketin genel müdürü. Diğeri de ikisi bankomat görevlisi. Ama dediğim gibi şu anda ifade veriyorlar. Ben de şu anda, bugün sabah öğrendim. Ben de bilmiyorum. Herhalde öğleden sonra açıklığa kavuşur.” (CEM ULUCAN)