25 Ocak 2016 Pazartesi

UĞUR MUMCU KUŞADASI'NDA ANILDI

GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU ÖLÜMÜNÜN 23. YILDÖNÜMÜNDE KUŞADASI'NDA ANILDI

Kuşadası'ndaki Mumcu'yu anma etkinlikleri, Uğur Mumcu Anıtı'na karanfil bırakılması ile başladı. 

Anıta karanfil bırakılmasının ardından anma töreni İbramaki Sanat Galerisi'nde devam etti. 

Kuşadası Gazeteciler Dayanışma Derneği tarafından CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı, Kuşadası Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Kuşadası Şubesi’nin desteği ile düzenlenen Uğur Mumcu ve Basın Şehitlerini anma etkinliğine, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Çınar ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şube Başkanı Nazan Bozkurt ile gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kuşadası Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Çınar, Mumcu'nun bütün yaşamı boyunca Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını belirtti 

Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şube Başkanı Nazan Bozkurt konuşmasında Uğur Mumcu'nun emperyalist güçler ve onun işbirlikçileri tarafından katledildiğini ifade etti. 

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman ise “Uğur Mumcu öldüğü gün, hepimiz o katliamı içimizde yaşadık. Uğur Mumcu yaşamı boyunca bu ülkenin bağımsızlığından ve aydınlamasından yana emperyalizme karşı mücadele etti. Onun ölümü hepimizde büyük yaralar büyük acılar bıraktı” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu'nun yaşamının anlatıldığı "Karlı Sokak" adlı belgesel film gösterildi.