11 Ocak 2016 Pazartesi

189 KİŞİ BAŞVURDU 4 KİŞİ YARARLANDI

SÖKE'DE FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSUNDA BULUNAN 189 ESNAFTAN SADECE 4'ÜNÜN ŞARTLARI UYGUN BULUNDU

Yenisöke Gazetesi'nin haberine göre; Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş, kooperatif tarafından verilen 30 bin TL. faizsiz kredi için şu ana kadar 189 esnafın başvurduğunu belirterek, bu faizsiz kredi seçeneğinden 4 esnafın faydalandığını söyledi
Söke’de 9 milyon TL’nin üzerinde kredi talebi olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş “Gelen ödenek ise şu ana kadar sadece 900 Bin TL. 2016 yılı bütçelerinin kesinleşmesinin ardından ödeneklerin gelmesini bekliyoruz. Gerekli plasmanın yüzde 75’inin sağlanması durumunda sıkıntı yaşanmaz. Bilindiği gibi hükümetimiz 30 bin TL. faizsiz kredi verilmesi konusunda açıklama yaptı. Başvuru için 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle borcu olmayanlar ve daha önce KOSGEB kredisi kullanmayanlar bu faizsiz krediyi kullanabilecekler. Yani faizsiz kredi kullanmanın şartları çok ağır. Öyle her isteyen kullanamıyor.” dedi.
Kredi kullanım şartlarının esnetilmesi için Ankara ile temaslarda bulunduklarını söyleyen Refik Karataş; “Borcu olmayanlar değil, takipte borcu olmayanlar olarak değiştirilmesini istiyoruz. Çünkü borcu olmayan esnaf yok denecek kadar. Hepimizin borcu var. Borçlarını düzenli ödeyenler 30 Bin TL faizsiz kredilerden yararlanabilmelidir görüşümüzü Ankara’da ilgili kurum ve siyasilerimize ilettik. İnşallah dikkate alınır. Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak 2015 yılında 37 milyon 428 bin TL.  kredi kullandırdık.” dedi.