12 Ocak 2016 Salı

SÖKE BULUŞMASI SONA ERDİ

SÖKE BELEDİYESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN BULUŞMADA SANATSEVERLER DOLU DOLU 3 GÜN GEÇİRDİ

1. Gün Coşkuyla Başladı
Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği Söke Buluşması kapsamında, ilk atölye çalışması, Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Selin Akın yönetiminde gerçekleştirildi. 
Söke, Sıdıka İlkokulu 1 / C öğrencileri, sahne heyecanının keyfini yaşarken hem eğlendiler hem de kendilerine olan güvenlerini geliştirdiler. 
30 öğrenciden oluşan çalışma grubu ile ritim ve ses, taklit, hisleri yansıtabilme, saygı, duyguları sese yükleme gibi kavramlar üzerinde atölye çalışmaları yapıldı.
Buluşma programı, bu etkinliğin ardından Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk’un “Oyunculukta Farkındalık” konulu oyunculuk atölyesinin ardından Kuşadası Elifname Tiyatrosu ekibinin “Kel Şarkıcı” isimli oyunu ile devam etti.  
Söke Buluşmasının 2. Günü de Yoğun Geçti 
Buluşmanın ikinci günü gerçekleşen konferansın konuşmacıları Profesör Özdemir Nutku ve Profesör Hülya Nutku idi. 
“2. Dünya Savaşı Sonrası Tiyatroda Farklı Yönelimler” konulu söyleşide Özdemir Nutku “Dünyadaki farklı yönelimler”; Hülya Nutku “Türkiye’deki farklı yönelimler” konulu konferans verdi.
Özdemir Nutku konuşmasında, “2. Dünya Savaşı’ndan sonra çeşitli ülkelerde oyunlar ve performanslar izledim. Bazıları insanı bir nesne olarak görüyor, bazılarında da yönetmen herkesten önde oluyordu. Oysa tiyatronun iki ana unsuru vardır: Biri oyuncu, diğeri seyirci. 25 kişilik oyun salonları gördüm. Tiyatro varoluşundaki amacı gereği kitleleri, yığınları yönlendiren bir sanattır.” gibi vurgulara yer verdi. 
Tarihi Priene Gezisi
Söke Belediyesi, buluşmaya katılan misafirlerin kenti tanıması amacıyla bölgede yer alan Priene Antik Kentine bir gezi düzenleyerek Söke’nin coğrafi ve tarihi yapısı hakkında bilgiler verdi. 
Söke ovasının eski çağlarda bir deniz olduğu, daha sonra Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlarla bir ova haline geldiği, Latmos dağlarındaki tarih öncesine ait mağara resimleri ve Priene’nin karşısında yer alan Mios Antik kentinin sivrisinek istilasıyla nasıl yok olduğu anlatıldı.  
Zekeriya Hocalar, Priene’nin antik tiyatrosunda sergilediği performansla dakikalarca alkışlandı.  
“Öldürsene Canikom”
Akşam etkinliği olarak da Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Salonunda yine Söke Belediyesi Tiyatro Ekibi’nin Hüseyin Akkaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Öldürsene Canikom” adlı oyun sergilendi. 
3. Günde Toplantı Yapan Birlik Dernekleşme Yolunda Adım Attı 
Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin yapılan genel kurulunda Metin Güler bir dönem daha birlik başkanlığına seçildi.
Genel kurulda ayrıca, bir sonraki buluşmanın Yaz aylarında yapılacak bir festivalle gerçekleştirilmesinin kararı alındı.