20 Ocak 2016 Çarşamba

METEOROLOJİ UYARDI! YENİ SOĞUK HAVA DALGASI YOLDA

BÖLGEDE BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYAN YAĞIŞLARIN ARDINDAN CUMA GÜNÜ KARADENİZ ÜZERİNDEN YENİ BİR SOĞUK HAVA GİRİŞİ OLACAK

Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; yurdun güneybatı kesimleri (20.01.2016 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar Kıyı Ege’de yağmur, İç Ege ile Göller yöresinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak.

21.01.2016 Perşembe günü: güneybatıdan itibaren yurdumuzu etkileyen yağışlı sistem nedeniyle yağışlı geçecek. Yağışların kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara’nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.
22.01.2016 Cuma günü: mevcut yağışlı hava üzerine yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.  
Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistemin hafta sonunda da yurdumuzun kıyı Ege ile Marmara’nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.
Bugün ve yarın batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren tekrar azalması bekleniyor.