10 Ocak 2016 Pazar

HAMSİ ŞENLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

KUŞADASI'NDAKİ ŞENLİĞE GÜZEL HAVANIN DA ETKİSİYLE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Kuşadası Karadenizliler Kültür ve Folklor Derneği tarafından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenen Hamsi Şenliği'ne güzel havanın da etkisiyle binlerce vatandaş katıldı.

Saat 11.00’da ücretsiz hamsi ikramıyla başlayan şenlik saat 15.30 kadar çeşitli etkinliklerle devam etti. Ses sanatçısı Ayhan Alptekin ve Kemençe ustası İhsan Aydın, canlı sahne performanslarıyla katılımcı binlerce kişiyi coşturdu. 

Elif-Name Dans Topluluğu tarafından oynanan Horon ve Ege Zeybeği katılımcılardan yoğun ilgi görürken yüzlerce kişinin oluşturduğu horon çemberi renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlikte konuşan Kuşadası Karadenizliler Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Yusuf Yazıcı Karadeniz Kültürünün güzelliklerle dolu olduğunu belirterek “ Kültürümüzün güzelliklerini sizlerle tanıştırmak istedik. Yazdan kalma bugünde sizlerle beraber olmak çok güzel. Bugün burada hamsi ikramının yanında horanlar oynanacak, türküler söylenecek. Herkesin güzel vakit geçirmesini diliyorum” dedi.