26 Ocak 2016 Salı

ÇIRÇIR FABRİKALARINA SORUŞTURMA

SÖKE CUMHURİYET BAŞSAVCISI ÇIRÇIR FABRİKALARININ 2010 VE 2011 YILI KANTAR FİŞLERİNİ İSTEDİ

HABER - YENİSÖKE GAZETESİ
Söke Tariş 131 Nolu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer’in, çırçır fabrikalarının aldıkları pamuk miktarından daha fazla fatura keserek haksız kazanç elde ettikleri ile ilgili açıklamaları ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte geçtiğimiz Cuma günü Söke Cumhuriyet Başsavcılılığının çırçır fabrikalarından kantar fişlerini istediği belirtildi.
Söke Cumhuriyet Başsavcılığının çırçır fabrikalarından 2010 ve 2011 yıllarına ait kantar fişlerini isteği öğrenildi. Söke Tariş 131 Nolu Pamuk  ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer’in 2012 yılında da Cumhuriyet Savcılığına bu konuda ihbarda bulunduğu ve Cuma günü başlayan soruşturmanın bu kapsamda yürüdüğü öğrenildi. İsmail Özer’in 2014 ve 2015 yıllarında da aynı şekilde Söke’de 22 milyon TL, ile 25 milyon TL. arasında çırçır fabrikalarının haksız kazanç elde ettiği şeklinde açıklamalarıyla konunun yeniymiş gibi gündeme geldiği belirtildi.
Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal soruşturmayı doğrulayıp, ancak konunun yargıda olduğu için görüş belirtmeyeceğini söyledi.