24 Ocak 2016 Pazar

DÜNYA MUTFAĞININ KALBİ KUŞADASI'NDA ATACAK

KUŞADASI'NDAKİ EGE BÖLGESİ AĞIRLAMA KONAKLAMA TEKNOLOJİLERİ VE EV DIŞI TÜKETİM FUARI'NDA EGE'NİN GURME HARİTASI İLK KEZ AÇIKLANACAK

Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde 18-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek  fuar, dünya çapında ünlü şeflere de ev sahipliği yapacak.
Fuarın en önemli konuğu ise Dünya Şefler Birliği (WACS) Kıtalar Arası Direktörü Thomas A. Gugler olacak. 
Türkiye'nin her yerinden konaklama ve ağırlama tesislerinin tüm ekipman ve hizmetlerini karşılamaya yönelik olarak düzenlenen fuar, 300 katılımcı firmaya ev sahipliği yapacak. 
Fuarın en önemli yanı ise Ege mutfağının dünyaya tanıtılması olacak. 
Ege Bölgesi'nde ilk defa "Ege Şefler Şampiyonası" düzenlenecek. 
Böylece Ege mutfağının ve lezzetlerinin de dünya çapında tanıtımı yapılmış olacak.  
Kuşadası'ndaki 4 günlük etkinlikte, gastronomide kalkınmanın hedeflendiği  büyük bir buluşma da gerçekleşecek. Bu çerçevede düzenlenen panellerde gastronomideki gelişmeler dünden bugüne mercek altına alınacak. 
Bu kapsamda "Anadolu’da turizm ve gastronomi ile kalkınma", "Organik tarım ve gastronomi", "Kültürlerarası iletişimde turizmin önemi" ile "Turizmde işçi sağlığı ve iş güvenliği" konuları ele alınacak. 
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, "Ege mutfağının yeni lezzetleri ve yeni yemekleri keşfedilecek. Özellikle çilekli dil balığı ve İzmir lokması gibi sürprizlerimiz olacak" dedi. (Nihan Yarkent ince)