14 Ocak 2016 Perşembe

DİDİM'DE POLİSE SALDIRANLAR YAKALANDI

DİDİM'DE GEÇEN AY YASADIŞI PKK'YA DESTEK GÖSTERİSİ SIRASINDA POLİSE TAŞ VE SOPALARLA SALDIRAN 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Didim'de 20 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen olayda, Güneydoğu'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde sürdürülen PKK terör örgütüne yönelik operasyonları protesto etmek isteyen HDP'li bir grup izinsiz gösteri yapmak istemiş ve yürüyüşe izin vermeyen polise, taş,sopa ve demir çubuklarla saldırmıştı. 

Bu olayın ardından istihbarat çalışmalarına devam eden Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, taşlı ve sopalı saldırıda bulunan 12 şüphelinin kaldığı 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, K.B (22),M.T (21), A.İ (18), B.P (18), B.D (20), H.A (21), R.D (25), F.A (21) A.K (36), Ş.Y (38), Y.Y (18) ve Ö.D (25) isimli 12 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, örgütsel doküman, gaz tabancası fişeği ile terör örgütü suçlularına ait yayın ve resimler ele geçirildi.

Savcılık gözaltına alınan zanlılar hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, görevli güvenlik güçlerine mukavemet ve kamu malına zarar vermek” suçlarından soruşturma açtı. 

Zanlıların emniyette yapılan ilk sorgularının ardından A.K, S.Y ve Y.Y serbest bırakılırken, diğer 9 zanlı Adliyeye sevk edildi.