9 Temmuz 2015 Perşembe

YÜKSEK SU FATURALARI BÜYÜKŞEHİR GÜNDEMİNE TAŞINIYOR


KUŞADASI BELEDİYE MECLİSİ MAĞDURİYETE NEDEN OLAN YÜKSEK SU FATURALARINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ GÜNDEMİNE TAŞIMA KARARI ALDI
Kuşadası Belediyesi'nin 7 Haziran tarihinde yapılan meclis toplantısında vatandaşları yakından ilgilendiren yüksek su faturaları konusu görüşüldü.

Toplantıda, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin su faturaları ile ilgili olarak farklı ilçelerde farklı tarifeler uyguladığının altı çizilerek, Kuşadası için belirlenen tarifenin mağduriyete neden olduğuna dikkat çekildi.

Kuşadası'ndaki su faturalarının diğer ilçelerle karşılaştırılarak Aydın Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması kararının alındığı toplantıda, konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'ne önerge verilmesi de karara bağlandı. 

ADÜ DEVLET KONSERVATUARI KUŞADASI’NA GELİYOR  

Kuşadası Belediye Meclis toplantısının bir başka önemli gündem maddesini ise, Nazilli’de bulunan Adnan Menderes Üniversitesi  Devlet Konservatuarı’nın Kuşadası’na taşınması konusu oluşturdu.

Toplantıda, ADÜ Devlet Konservatuarı’nın eğitim ve hizmet binalarının yapımının 3 yıl içerisinde sağlanması için Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya protokol imzalama yetkisi verilirken yeni binalar tamamlanana kadar ADÜ Turizm Fakültesi’nin eski binasının eğitim için uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı. 
Toplantıda ayrıca, Yavansu, Değirmendere ve Karaova Mahalleleri’nde 2015 yılı için geçici süreyle Ortak Semt Pazarı kurulması kararı da alındı.