14 Temmuz 2015 Salı

MUHTARLARIN YOL FERYADI


SÖKE'YE BAĞLI SARIKEMER, AVŞAR, YEŞİLKÖY, KÖPRÜALAN VE KARAKAYA MAHALLE MUHTARLARI KULLANILAMAZ HALE GELEN YOLLARINI YAPACAK MUHATAP ARIYOR

Söke'de biraraya gelen Sarıkemer Muhtarı Mehmet Dalma, Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan ve Köprüalan Muhtarı Mustafa Öztürk, 5 mahallenin ortak kullandığı 25 kilometrelik yolun, ağır tonajlı maden kamyonlarının neden olduğu tahribat nedeniyle kullanılamaz halde olduğunu belirttiler.

Yoldaki sıkıntının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken muhtarlar, "Yoldaki sıkıntıyı Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölgesi Koordinatörü Fatih Akkentli’ye ilettik. Fatih bey bize yolun 25 Haziran’dan sonra hemen yapılacağını söyledi. Söke Ağaçlı Davutlar arasındaki yolun asfaltının tamamlanmasından sonra hemen Sarıkemer – Karakaya arasındaki yolda asfaltlama çalışmasının yapılacağını söylemişti. Söke Ağaçlı Davutlar arasındaki yolun asfaltının tamamlanmasının üstünden yaklaşık 20 gün gibi bir süre geçti. Ancak Sarıkemer- Karakaya arasındaki yolda bir türlü çalışma başlamadı. Yolun acil olarak bakıma alınması gerekiyor. Sarıkemer- Karakaya arasındaki 25 km.lik yolda tahribat çok fazla. Diz boyu çukurlar oluştu. Bu çukurlar her geçen gün büyüyor, derinleşiyor. Altları alçak otomobiller için yol kabus haline geldi. Eylül ayının 14’ünde 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlayacak. Bölgemizde taşımalı eğitim yapılıyor. Her gün 5 araç öğrenci taşıyor. Onun için Sarıkemer Karakaya arasındaki yolun bir an önce bakımdan geçirilmesi gerekiyor. Vatandaşlar her gün bu yolu kullanmak zorunda. 24 saat aralıksız maden kamyonları yolda çalışıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Fatih Akkentli'den sözünü yerine getirmesini istiyoruz.”dediler. (Yeni Söke Gazetesi)