17 Temmuz 2015 Cuma

ESKİ BAŞKANIN EVİNE SİLAHLI SALDIRI

AYDIN BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANLARINDAN HÜSEYİN AKSU'NUN EVİNE KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ YADA KİŞİLERCE AV TÜFEĞİYLE ATEŞ AÇILDI
Efeler merkez Mimar Sinan Mahallesi 2051 Sokakta dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi yada kişiler Hüseyin Aksu'nun evine av tüfeğiyle 5 el ateş etti.
Olayda ölen yada yaralanan olmadı.
Hüseyin Aksu olay sonrası yaptığı açıklamada; " Torunlarımla terasta sohbet ederken, üzerimize ateş açtılar. Pompalı veya çifte tüfekle, dom dom kurşunu ile evime beş el silah sıktılar. Kurşunlardan ikisi evimin üst katındaki yatak odamıza isabet etti.  Bir tanesi camı delerek evin içindeki kapı pervazından sekerek, odanın içinde bulundu. Olayın olduğu 19.44'den 11 dakika önce eşim Aslı hanımın telefonunu arayan bir şahıs "sen kimsin" diye soruyor. Aslı hanım "Siz kimi arıyorsunuz" diye sorunca telefonu kapatıyor ve daha sonra 6 kez daha arıyor ve 19.44 sıralarında da silahla ateş açıldı." dedi.
Aksu’nun evine gelen polis ekipleri, her hangi bir kişiye rastlayamadı. Evin çevresinde yapılan incelemede, evin bahçe duvarı dışından doğu cephesinde bulunan Kızılçay Seddesi üzerinden ateş edildiği tespit edildi. Sedde üzerinde saldırıda kullanılan av tüfeğine ait 5 adet boş kovan bulundu.
Aydın emniyeti olayı çok yönlü olarak soruşturuyor.
Siyasete girdiği 1997 yılından buyana zaman zaman kendisine ve ailesine yönelik silahlı saldırılarla karşılaştığını hatırlatan Hüseyin Aksu, "Aydın'a hizmete başladığımız günden buyana, bitmeyen bu ve benzeri saldırıların beni yıldırmayacağını, Aydın'a yapmayı planladığım tüm yatırım ve hizmetlerden alıkoyamayacağını herkes bilsin." şeklinde konuştu.