2 Temmuz 2015 Perşembe

DAHA ÖNCE SÖKE'DE YAKALANAN BOMBALARDA DA PARMAK İZİ VAR


İZMİR'DE DÜN 14 KİLO BOMBAYLA YAKALANAN TERÖRİSTİN PARMAK İZLERİNİN SÖKE'DE ELE GEÇİRİLEN BOMBALARIN ÜZERİNDE DE BULUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI
İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir'i dün büyük bir facianın eşiğinden döndüren operasyonun ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.
Yapılan açıklamaya göre, İzmir'de sırt çantasında 14 kilo patlayıcıyla yakalanan G.S.'nin parmak izlerinin, daha önce Aydın'ın Söke İlçesi'nde ele geçirilen bombaların üzerinde de bulunduğu ortaya çıktı. 
Aydın'ın Söke İlçesi'nde Argeş kod adlı S.Ş., bir süre önce eylem hazırlığı içerisindeyken patlayıcılarla yakalanmış, ele geçirilen bombalar üzerinde, o zaman bulunan parmak izlerinin kime ait olduğu tespit edilememişti. 
Ancak dün G.S.'nin yakalanmasının ardından alınan parmak izleri daha önce herhangi bir olaya karışıp karışmadığının tespiti için tüm İl Emniyet Müdürlüklerine gönderildi. 
Bu parmak izlerine yönelik araştırmalar sonucunda, Aydın'ın Söke İlçesi'nde bomba üzerinde bulunanlarla eşleştiği saptandı. G.S.'nin ne zaman Aydın'a gittiğine yönelik araştırma başlatıldığı belirtildi.
Vali Toprak, bu miktardaki her iki patlayıcı türüyle gerçekleşecek saldırının çok büyük tahribata neden olacağını, operasyonla olası bir facianın önüne geçildiğini açıkladı.