21 Temmuz 2015 Salı

SÖKELİ BİSİKLETÇİLERİN ZAFER YOLCULUĞU


SÖKELİ İKİ BİSİKLETÇİ 1500 KİLOMETRELİK ZAFER TURUNA ÇIKTI

Eşref Sarı ve Tunay Çoban Sökeli iki bisiklet sevdalısı.

Eşref Sarı 100'ncü Yıl Atatürk ilkokulu sınıf öğretmeni,
Tunay Çoban ise, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde memur.

Bu iki kafadar, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi anlamlı bir yolculuğa çıktı.

Dün saat 15.00'de Söke Demokrasi Meydanı'ndan yola çıkan ikili, yaklaşık 15 gün sürecek Zafer Turu'nu 3 Ağustos tarihinde yine Söke'de noktalayacak.

Tur Kapsamında, Aydın-Buldan-Güney-Ulubey-Uşak-Kütahya-Eskişehir-İnönü-Pamukova-Sakarya-Düzce-Bolu-Beypazarı-Ayaş-Ankara güzergahı izlenecek. 

Ankara'da yapılacak Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İlk Meclis ziyaretlerinin ardından dönüş yolculuğu başlayacak.

Dönüşte ise, Polatlı-Gordion-Sivrihisar-Afyon-Kocatepe-Dumlupınar-Şuhut-Barla-Eğridir Gölü-Isparta-Dinar-Denizli ve Aydın üzerinden Söke'ye ulaşılacak.

Zafer turu öncesi konuşan Eşref Sarı, "Kurtuluş Savaşı'nı başlatan atalarımızın canlarını vere vere yürüyerek katettikleri bu 1500 kilometrelik zafere giden yolculuğu 93 yıl sonra bisikletle gerçekleştirecek olmak bizim için ayrı bir mutluluk" dedi.

Eklem rahatsızlığı bulunan Tunay Çoban ise, rahatsızlığına rağmen böylesine anlamlı bir yolculuğa çıkmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Yolun durumuna bağlı olarak günde yaklaşık 100-150 kilometre yol kateden Sökeli bisikletçiler, kendilerini etkileyen tek şeyin aşırı sıcaklar olduğunu, onu da bol bol su tüketerek aşmaya çalıştıklarını kaydettiler.

Güzergah boyunca Sökeli bisikletçilere yardımcı olmak isteyen yerel yöneticiler ve bisikletseverler Eşref Sarı'ya 543 573 83 74 ve Tunay Çoban'a da 544 412 57 59 numaralı telefondan ulaşabilecekler.