15 Temmuz 2015 Çarşamba

KUŞADASI'NDA ODA ORKESTRASI KURULDU

KUŞADASI BELEDİYESİ ODA ORKESTRASI 24 TEMMUZ'DA DÜZENLENECEK GÖRKEMLİ BİR KONSERLE AÇILIŞ YAPACAK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile yapılan işbirliği doğrultusunda kurulan Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası, 24 Temmuz’da düzenlenecek görkemli bir konserle Kuşadalıların karşısına çıkacak. 

Orkestra, keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, orkestra şefi ve her konserde değişecek bir solistin yer aldığı 16 kişilik profesyonel müzisyen kadrosundan oluşuyor.

Orkestra müdürlüğünü ADÜ Devlet Konservatuarı Müdürü’nün, orkestra şefliğini de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası çello solistinin yapacağı Oda Orkestrası, ayda bir vereceği konserlerle Kuşadası’nda yaşayan sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.

Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ilk konserini, 24 Temmuz Cuma günü saat 20.00’da Açık Hava Kültür Merkezi’nde (KEGEV eski tesisi) verecek. 

Şefliğini Hakkı Öztürk’ün, solistliğini ise dünyaca ünlü bandoneon virtüözü Tolga Salman’ın yapacağı konserde ünlü besteciler A. Piazzola, W. A. Mozart, E. Elgar, F. Sartori, J. S. Bach ve J. Brahms’ın eserlerinin yanı sıra Aydın türküleri dinleyicilerin beğenisine sunulacak.