25 Temmuz 2015 Cumartesi

AYDIN VE İLÇELERİNDE PKK OPERASYONU


DAHA ÖNCEDEN BELİRLENEN ADRESLERE DÜZENLENEN EŞ ZAMANLI OPERASYONLARDA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 115 Polis İmdat hattına yapılan bir ihbar nedeniyle Efeler ilçesi Ovaeymir ve Osman Yozgatlı mahallelerinin yanısıra Söke, Nazilli, Germencik, Çine, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 
Operasyonlarda Efeler ilçesinde 7 ve diğer ilçelerde ise 11 olmak üzere terör örgütü sempatizanı oldukları iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 18 kişiden 10'u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, 8'i adliyeye sevkedildi.
HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar gözaltılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "AKP hükümeti savaş çığırtkanlığı yaparak Kürdistan'ın her tarafına bomba yağdırıyor. Türkiye'nin dört bir yanında da yaklaşık 600'e yakın insanımız gözaltına alındı. Aydın'daki gözaltıların nedeni, sözde ankesörlü bir telefondan gelen ihbara göre bu kişilerin polise ve jandarmaya taş atacağı bilgisi. Bundan dolayı evler basılarak arkadaşlarımız gözaltına alındı. Tek suçlama bu. Başka bir suçlama yok. Emniyetin kendi düzmece bir ifadesidir. Arkadaşlarımızı yıldırmak ve 'bakın işte siz burada bir şey yaparsanız sizi gözaltına alıp tutuklarız' gözdağını vermek. Daha önce KCK adı altında yapılan operasyonu şimdi de farklı bir isimle yapıyorlar"  dedi.