21 Temmuz 2015 Salı

BELEDİYEDEN ZORUNLU AÇIKLAMA


SÖKE BELEDİYESİ SOSYAL MEDYADA VE BAZI İNTERNET SİTELERİNDE YERALAN BELEDİYENİN KİRA ALACAKLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Söke'de gazetecilik yapan Durmuş Tuna, bugün kendisine ait sosyal medya hesabından; "Söke Belediyesi'nin kasasındaki para belediye başkanı Süleyman Toyran'a emanettir ve birilerine peşkeş çekilemez. Başkan Toyran, belediyenin alacakları konusunda hassas davranmalıdır. Belediyenin 60 bin liradan fazla kira alacağını tahsil etmeyip bir de ödüllendiremez." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bu paylaşım üzerine Söke Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Bürosu'ndan bir açıklama geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada; "Saygıdeğer kamuoyu, Sosyal medyada paylaşılan bazı iddialar doğrudan belediyeyi ve belediye başkanını hedef almaktadır. Bu nedenle de bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Belediyenin geçmiş yıllardan kalan alacaklarının tahsili için önce Torba Yasa ile yapılandırılma süreci beklendi. Torba Yasaya girmeyen kira ve işgaliye alacakları için de taksitlendirme yapıldı. Taksitlendirmeye girmeyen, ya da taksit ödemelerini aksatan kiracı ve işgaliyeciler hakkında ilk kez tahliyeli icra takibi başlatılmıştır.

Söke belediyesinde kurumsallık esastır. Kişiye özel muamele kabul edilemez. Bu nedenle de ilk etap olarak 10 bin lira ve üzeri borcu olanlara icra takibi başlatıldı. Bu sınır zaman içinde aşağı çekilerek uygulanmaya devam edilecektir. 6360 sayılı Büyükşehir yasası sonrası belediye gelirlerindeki  azalma bizleri çok daha titiz davranmaya zorlamaktadır. Gelir-gider hesaplarımızda gösterdiğimiz titizlik sonuçlara da yansımaktadır. Geçmiş senelerle mukayese ettiğimizde akaryakıt, bakım ve onarım, fazla mesai, reklam-ilan  ve basın-yayın giderlerindeki harcamalar yarı yarıya düşürülmüştür.
Saygıdeğer kamuoyu, şunu önemle ifade etmek isteriz ki; Belediye Başkanı Süleyman Toyran  116 bin kişinin hakkını, hukukunu korumakla mükelleftir. Bu konuda özel işlerinde gösterdiği hassasiyetin çok daha fazlasını belediye kaynaklarını değerlendirirken göstermektedir. Sökelilerin alacakları  ve Söke için harcanacak her  kuruşun takibi bu özenle ve dikkatle yapılmaktadır." denildi.