10 Temmuz 2015 Cuma

YOL KENARI OTOPARKLAR ÜCRETSİZ OLUYOR

ANKARA'DA 15 TEMMUZ'DAN İTİBAREN YOL KENARI OTOPARKLARININ TAMAMI ÜCRETSİZ OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve yol boyu otopark alanı olarak kullanılan alanları 10 yıl süreyle Anfa Şirketi'ne kiraladı.

Rüzgarlı Sokak'taki esnaf ise kararı protesto için sokağa çıktı. Hem kendi araçlarının, hem de müşterilerinin araçlarının park edebilmesini isteyen esnaf ile otoparkçılar arasında tartışma çıktı. Tartışmada silah çeken otoparkçı, bir esnafın ölümüne neden oldu.

Olaya tepki gösteren esnaflar, işyerlerinin kepenklerini indirip bir araya toplandı. Rüzgarlı Sokak üzerindeki 'ücretli otopark tabelalarını' kıran kalabalık, otopark görevlisine ait kulübeyi yıktı.

Meydana gelen olaylar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir basın toplantısı düzenledi. 

Gökçek toplantıda, "Önümüzdeki haftadan itibaren paralı yol kenarı otoparkları kalmayacak. Yol kenarı otoparkları ücretsiz olacak" ifadelerini kullandı.

Buarada Aydın'da da Büyükşehir Belediyesi'nce Efeler, Söke, Nazilli, Kuşadası ve Didim'de başlatılan yol kenarı ücretli otopark uygulaması esnafların ve vatandaşların tepkisine neden oluyor. 

Esnaflar; "İşyerlerimizin önündeki kaldırımın genişliği bir metre, yol üzerine sarı çizgi çekerek araç parkına izin verildi. Arka arkaya park eden arabalardan ve daralan yolun trafik yoğunluğundan dolayı müşterilerimiz dükkânlarımıza giremez oldu." şeklinde konuşuyor. 

Aydın'da 10 Mart 2015 tarihinde yapılan meclis toplantısında, Söke ve Nazilli'nin cadde ve sokakları aylık 7 bin, Kuşadası ve Didim'in de 10 bin lira karşılığı 5 yıl süreyle Aybel adlı şirkete kiralanmıştı.