5 Ocak 2017 Perşembe

SÖKE ESNAFINA MİLYONLUK CAN SUYU

HALK BANKASI SÖKE ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KOOPERATİFİ'NE 1 MİLYON TL'LİK FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLADI

İsmail ERAVCI -ÖZEL

Finansman desteği ile ilgili açıklama Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş tarafından yapıldı.

Karataş, Ak Parti tarafından düzenlenen "Söke’nin Sorunları" konulu toplantıda bir araya geldikleri milletvekili Mustafa Savaş’ın Halk Bankası ile yaptığı görüşme sonrası kooperatife 1 milyon TL.'lik finansman gönderildiğini belirtti.

Paranın Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hesabına geçtiği bilgisini veren Refik Karataş, “Söke’de esnaf sıcak para sıkıntısı yaşıyor. 2016 yılı çok zor geçti. Esnaf ve sanatkarımızın sıcak para sıkıntısını çözmek için ilk başvurduğu kurum Kefalet Kooperatifi oluyor. Ancak kooperatifimiz de finansman sıkıntısı yaşıyordu. AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda kooperatifimizin finansman sorununu milletvekilimiz Mustafa Savaş’a ilettik. Milletvekilimiz hemen Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nü telefonla aradı. Halk Bankası Mustafa Savaş’ın aramasından sonra kooperatifimize 1 milyon TL. finansman çıkardı. Bu 1 milyon TL.lik finansman kooperatif hesabına geçti. Biz de bu parayı hemen başvuru sırasına göre kooperatif ortaklarımıza dağıtacağız. Bu para esnafa ilaç gibi gelecek. Toplantının ilk meyvesini esnaflar olarak almış olduk.” dedi.