13 Ocak 2017 Cuma

SOĞUKLAR GİDİYOR, ILIK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

EGE BÖLGESİ YARINDAN İTİBAREN AKDENİZ ÜZERİNDEN GELEN ILIK VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bölgemizin yarından itibaren batı kıyılarından başlayarak, Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.
Açıklamada, 
"14 Ocak Cumartesi : bölgenin batısının (İzmir'in ve Aydın'ın batısı) sağanak yağışlı geçeceği; yağışların akşam saatlerinde ve gece zaman zaman kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı; rüzgarın güney ve batı yönlerden (lodos) orta kuvvette, bölgenin batı kıyılarında zaman zaman kuvvetli eseceği beklenmektedir.
15 Ocak Pazar: bölge genelinin yağışlı geçeceği; yağışların yağmur, bölgenin kuzeyinde yükseklerde karla karışık yağmur şeklinde olmak üzere; İzmir ve Aydın il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı; rüzgarın bölgenin güneyinde güney ve batı (lodos), kuzeyinde kuzey ve doğu yönlerden (poyraz) orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.
16 Ocak Pazartesi: Bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği; yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olmak üzere; İzmir'in (merkez dahil) ve Aydın'ın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı; rüzgarın bölgenin güneyinde güney ve batı (lodos), kuzeyinde kuzey ve doğu yönlerden (poyraz) orta kuvvette, kıyılarda kuvvetli eseceği beklenmektedir." denildi.

Hava sıcaklığı da yarından itibaren artarak mevsim normalleri düzeyine çıkacak. (HÜSEYİN IŞIK)