16 Ocak 2017 Pazartesi

AVŞAR "MEHMET ABİ"SİNİ KAYBETTİ

BİR SÜREDİR RAHATSIZ OLAN AYDINLIK HAREKETİ'NİN SÖKELİ SAVUNUCULARINDAN AVŞARLI MEHMET UYANIK VEFAT ETTİ

Ege Üniversitesi'nde başladığı kanser hastalığı ile mücadelesine bir süredir Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam eden Mehmet Günay öğle saatlerinde yaşama veda etti. 
Aydınlık Hareketi'nin Söke'deki simge isimlerinin başında gelen Günay, 1970'li yıllarda Söke Beşparmak Dağları'nda kaçak olarak yaşayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e eşlik etti. 
Perinçek, yıllar sonra kaleme aldığı bu döneme ilişkin bir yazıda; "Avşar köyü, yüksekten şahin gibi Söke ovasına bakar. Gururlu gururlu, ama bir karış toprağın hasretiyle. Ekim mevsiminde geceleri yüzlerce traktör harıl harıl sürer karanlıkları. Yukarıdan deniz gibi görünürdü ova. Gecenin siyahında, traktör ışıkları umutla, özlemle yürürdü. Türkiyemizin şahin bakışlı köylerindendir Avşar. Kimler geldi geçti, o Avşar’dan, kimler çapa yaptı, cetvel yaptı. Ama bir de Avşar toprağının Durmuş ve Ahmet Uyanıkları, Mehmet Günayları, Mehmet Bakanları, Hüseyin Albakları, Osman Taşyumruları, Mehmet Öztürkleri, Şükrüleri ve diğer yiğitleri var." satırlarını kaleme almıştı.

50 YILLIK SİYASİ HAYAT

Mehmet Günay siyasete 1978-1981 yılları arasında faaliyet gösteren Türkiye İşçi Köylü Partisi'nde başladı.
Ardından İşçi Partisi ve Vatan Partisi'nde siyaset yaptı.
50 yıla yaklaşan siyasi yaşamı boyunca Aydın İl Başkanlığı, Söke İlçe Başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği, milletvekili adaylığı görevlerinde bulunan Mehmet Günay, son olarak Vatan Partisi'nin Aydın il disiplin kurulu üyeliğine seçilmişti. 

CENAZE YARIN SÖKE KOCA CAMİİ'NDEN KALDIRILACAK

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak: ‘‘Mehmet Günay’ın cenazesinin yarın Söke Koca Camii’nde ikindi namazına müteakip kaldırılacaktır. Cenaze törenine Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin de katılacaktır. Partimizin ve sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.