27 Ocak 2017 Cuma

SÖKE ACİL TIKLIM TIKLIM!

SÖKE FEHİME FAİK KOCAGÖZ DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ'NDE GRİP SALGINI NEDENİYLE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Soğuk hava hastalıkları da beraberinde getirdi ve vatandaşlar grip salgını şikayetiyle hastanelere başvurmaya başladı. 
Yüksek ateş ve bulantı şikayeti olan vatandaşlar, soluğu acil serviste alıyor.
Özellikle akşam saatlerinde acil servislerde büyük yoğunluk yaşanıyor. 
Acilde görev yapan nöbetçi doktor, hemşire, hasta bakıcı ve sağlık personeli hastalara yetişmekte zorluk çekiyor.
Kendilerine zamanında müdahale edilmediğini öne süren hastalar ve hasta yakınları yaşanan yoğunluk nedeniyle ek önlemler alınmasını istiyor.
Vatandaşlar, "Derdimize çare bulmak için koşarak buraya geliyoruz ama saatlerce kontrol olmayı bekliyoruz.  İnsanlar bir yerlerini tutarak, kimileri ağlayarak doktor bekliyor. Bu her zaman yaşanan bir durum değil. Bu gibi salgın dönemlerinde nöbetçi doktorların yetersiz kaldığını hastane yönetimi görmüyor mu? Hasta çok bakan yok." diyerek şikayetlerini dile getiriyor. 

"ALO AİLE HEKİMİ" BAŞLIYOR

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanelerin acil servislerindeki yoğunluğu azaltmak için yeni bir tedbir aldıklarını belirtti.
Akdağ, "Aile hekimlerimizi, belli günler için telefonla vatandaşlarla görüşebilecek hale getireceğiz. Bir hat olacak, sizin karşınıza bir aile hekimi çıkacak. Sizin kendi aile hekiminiz değil o gün nöbetçi olan bir aile hekimi çıkacak. Ona danışabileceksiniz. Size bir anlamda rehberlik yapacak. Eğer ufak bir risk varsa, acile gitmenizi gerektiren sizi acile yönlendirecek değilse bazı tavsiyeleri olacak" dedi.  

Bakan Akdağ, vatandaşların aile hekimleri ile telefonda görüşebilecekleri uygulamayı bu yılın ilk 6 ayı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları söyledi.