12 Ocak 2017 Perşembe

ÇERÇİOĞLU İLE TOYRAN ARASINDA İMAR TARTIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NİN BUGÜNKÜ OTURUMUNA "SÖKE 1/5000 ÖLÇEKLİ REVİZYON İMAR PLANI" TARTIŞMASI DAMGA VURDU

Söke Belediyesi'nin Revizyon İmar Planı'na yaptığı itirazının görüşüldüğü gündem maddesine geçildiğinde, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında karşılıklı atışma yaşandı.
Oylama öncesi söz isteyen Söke Belediye Başkanı Toyran, oylamaya sunulan plandaki cadde genişliklerinin arttırılmaması halinde Söke trafiğinin gelecekte içinden çıkılmaz bir hal alacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a hitaben yaptığı konuşmada, "Ben de bir kaç cümleyle özetlemek istiyorum bu konuyu, yaklaşık kaç bin konut yıkılacak sizin dediğinize göre" diyerek tartışmayı başlattı.

ÇERÇİOĞLU-TOYRAN TARTIŞMASI

Toyran, "Yok, yıkım yok orada"
Çerçioğlu, "Nasıl yok, tabii ki var. 5 binlik çalışmasını biz yaptık büyükşehir olarak. Siz yapmadınız. Yaklaşık kaç bin konut ve işyeri yıkılacak."
Toyran, "Başkanım, yanlış bilgi veriyorsunuz bu konuda"
Çerçioğlu, "Bir saniye ne demek.. Yanlış nasıl bilgi veririm. İmar planını, 5 binliği biz hazırladık sayın başkan, siz hazırlamadınız. Evet söyleyin."
Toyran, "Bizim yaptığımız ön çalışmada...."
Çerçioğlu, "Ön çalışma sizin yapabileceğiniz bir çalışma değildir. Büyükşehirin uhtesinde olan bir çalışmadır 5 binlik. Büyükşehir Kanunu'nu bir kez daha okumanızı tavsiye ederim."

TOYRAN "HAYIR"  OYU KULLANDI

Bu arada oylamaya geçen Çerçioğlu, komisyonun aldığı red kararını meclisin onayına sundu.
Yapılan oylamada AK Parti ve MHP’lilerin karşı oyuna rağmen CHP’lilerin evet oylarıyla komisyon raporu kabul edildi. 
Oylamada, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran muhalefetle birlikte "hayır" oyu kullanırken, CHP'li meclis üyeleri Levent Tuna, Afet Er ve İsmail Yerli "Evet" oyu kullandı.

TARTIŞMA OYLAMA SONRASI DA DEVAM ETTİ

Oylamanın ardından meclis salonundaki televizyonun başına geçen Özlem Çerçioğlu, Söke Belediyesi'nin genişletilmesini istediği cadde görüntülerinin ekrana verilmesini istedi.
Ekrandaki Albayrak Caddesi görüntüsüne işaret eden başkan Çerçioğlu, "sayın meclis üyeleri, basın mensupları bakın yıkılmak istenen binalar bunlar" dedi.
Bu arada "Başkanım" diye araya girmek isteyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı ise, "bir saniye ben size daha söz vermedim" diyerek susturdu.

Çerçioğlu, "Bizden söz konusu caddelerdeki binaları istimlak ederek yıkmamız isteniyor. Yok efendim ben niye vatandaşın evini, işyerini yıkayım. Hadi yıktığımızı düşünelim. Bina yapmak isteyen vatandaşa nasıl inşaat izni vereceksiniz" diyerek konuşmasına devam etti.

"Başkanım yanlış bilgi veriyorsunuz" diyerek araya girmek isteyen Toyran'ı bir kez daha susturan Çerçioğlu, "bir saniye efendim, ne yanlış bilgi vermesi, ne yanlış bilgi verecem. Arkadaşım sizin bulunduğunuz yerde, Söke'de pazar yerini kaldırıp, ticaret, turizm, konut yapmıyor muydunuz? Güzelim Söke'nin pazar yerini, onu siz biliyorsunuz. Değerli meclis üyeleri, değerli başkan, eğer siz bir yerde caddeyi büyüteceğim diyorsanız; o caddenin sağındaki ve solundaki evleri, apartmanları, dükkanları yıkmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

"YENİ ALANLAR AÇTIK"

Geçen yıl Temmuz ayında yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Söke'ye bin 500 dönümlük yeni yapılaşma alanı kazandırdıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, "1500 dönümlük (Söke Hilmi Fırat Huzurevi ile Söke Çayı arasında kalan bölümdeki Çağdaş Kent olarak bilinen yer) yeni yer açtık Söke’de. 7-8 kat izni verdik. Burada yüksek yüksek apartmanları yapın. Müteahhitler burada yapsınlar inşaatlarını. Böyle bir projeyi Söke’ye kazandırdığı için Söke halkı bu meclis üyeleriyle gurur duyacak. Yeni bir Söke yarattık.” dedi. 

"SÖKELİLER RAHAT OLSUN"

Görüşmede tekrar söz isteyen Süleyman Toyran plan bölgesiyle ilgili bilgi verdi ve "Biz de diyoruz ki Söke olarak bu şansımızı kaçırmayalım” diye konuştu.
Araya giren Çerçioğlu, "efendim sizin için bir şans falan yok. Vatandaşı mağdur edeceksiniz, vatandaşın dükkanını, evini yıkacaksınız. Tamam bu konuyu kapattım, bitti. Sökeli vatandaşlarımız da rahat olsunlar, ben olduğum sürece evleri de, barkları da yıkılmayacak." diyerek görüşmeyi sonlandırdı. (HÜSEYİN IŞIK)