22 Ocak 2017 Pazar

GENÇLERDEN COŞKULU ASKER EĞLENCESİ

1997/1 TERTİP SARIKEMERLİ 13 GENÇ VATANİ GÖREVLERİNİ YAPMAK İÇİN GÜN SAYIYOR 

Veli Sağlam ve Serkan Ateş Manisa Alaşehir, Osman Öncel Sivas, Mustafa Çolak ve Ahmet Yunusoğlu Isparta, Ali Çeliker Kayseri, Mehmet Sarı İzmir Gaziemir, Ertuğrul Sağlam Manisa merkez..
97/1 tertip vatani görevlerini yapmak için gün sayan Sarıkemerli 8 genç..
Sarıkemerli gençlerin ve ailelerinindüzenlediği asker uğurlamaları eğlenceli olduğu kadar duygusal anlara da sahne oluyor. 



Bu tertip döneminde Sarıkemer'den askere gidecek asker adayları için ailelerince Sarıkemer Düğün Salonu'nda coşkulu bir kına gecesi düzenlendi.
Asker adaylarının arkadaşları ve ailelerinin katıldığı gecede, oyunlar oynandı, kınalar yakıldı, fotoğraflar çekildi.
Gözyaşlarının eksik olmadığı gecede sevinç ve hüzün bir aradaydı.


Aileleriyle birlikte doyasıya eğlenen gençler, askerliğin kendileri için kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Her genç gibi biz de vatani görevimizi yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel ülkemizin neresinde olursa olsun vatani görevimizi yapmaya hazırız” dediler.
Evlatlarını asker ocağına göndermenin gururunu yaşayan asker aileleri de, 'Evlatlarımızı askere gönderdiğimiz için gururluyuz, mutluyuz ve sevinçliyiz. Sağlıkla gidip, gelsinler'' diye konuştular.
Orkestra eşliğinde yakınları ile birlikte geç saatlere kadar eğlenen 97/1 tertip gençler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. (HABER-HÜSEYİN IŞIK/FOTO-TAHSİN ÖNAL)