4 Ocak 2017 Çarşamba

METEOROLOJİ UYARDI: CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN EGE'DE KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ VE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; Türkiye Cuma gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havanın ve yoğun kar yağışlarının etkisine girecek.
Halen mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları da kuvvetli kuzeyli rüzgarların etkisiyle hissedilir derecede (8-15 derece) azalacak. 
Bugün akşam saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerden başlayacak yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacak.
Kıyı Ege'de etkili olması beklenen yağışlarla birlikte güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esen fırtına görülecek.

5 Ocak Perşembe; zaman zaman kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek, rüzgar güney ve batı yönlerden (lodos) kuvvetli, gece fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

6 Ocak Cuma günü; batı kesimlerde ilk önce kuvvetli lodosla beraber Marmara ve Ege'de yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, kuvvetli kuzeyli rüzgar ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

7 Ocak Cumartesi günü; kar yağışlarının iç kesimlere doğru etki alanını genişletmesi; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

8 Ocak Pazar ve 9 Ocak Pazartesi günleri; kar yağışlarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.