5 Ağustos 2015 Çarşamba

YOL MAĞDURU MUHTARLAR 15 GÜNDÜR EKİP BEKLİYOR


SÖKE'YE BAĞLI 5 MAHALLE MUHTARI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÖLGE KOORDİNATÖRÜ FATİH AKKENTLİ'NİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI İSTİYOR
Haber: Yeni Söke Gazetesi
Söke’ye bağlı Sarıkemer, Avşar, Yeşilköy, Köprüalan ve Karakaya Mahalle muhtarları Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin verdiği sözün üzerinden 15 gün geçmesine rağmen Sarıkemer Karakaya arasındaki yaklaşık 25 km. yolun yama çalışmasının bir türlü başlamadığını söylediler.
15 gün önce Sarıkemer Mahalle Muhtarı  Mehmet Dalma, Avşar Mahalle Muhtarı Erdoğan Bakan, Yeşilköy Mahalle Muhtarı Ahdettin Topan, Karakaya Mahalle Muhtarı Ümmet Ali Yılmaz ve Köprüalan Mahalle Muhtarı olarak kendisinin yer aldığı bir toplantı yaptıklarını söyleyen Söke Muhtarlar Derneği Başkanı  Mustafa Öztürk “Yolu kullanan bölge Muhtarları olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’ye yolla ilgili sıkıntılarımızı anlattık. Yolda altı alçak araçların seyir etmesinin mümkün olmadığını söyledik. Karakaya ve Köprüalan Mahalle sakinleri olarak Sarıkemer güzergahı yerine Kisir güzergahını kullanmaya başladığımız bildirdik. Yolun son haliyle araç trafiği için kullanılamayacak hale geldiğini söyledik.
Fatih Akkentli Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında bize yolun pazartesi bakıma alınacağı sözünü verdi. Hatta o toplantıda yolun sadece bozuk yerlerinin değil tamamının bakımdan geçirileceğini, yama ekiplerinin Pazartesi günü itibariyle Sarıkemer Karakaya yolunda olacağını söyledi. Biz geçici olarak hiç değilse çok bozuk olan kısımların yapılmasını talep etmiştik. Bize verilen bu söz üzerine mahallelerimize giderek yolun bakıma alınacağı müjdesini paylaştık.
Ancak verilen sözün üzerinden 15 gün geçti. Sarıkemer Karakaya Mahallesinde yol bakım çalışmaları bir türlü başlamadı. Mahalle sakinlerine yalancı çıktık. Sarıkemer Köprüalan yolunda hiçbir çalışma yok. Yolun acilen bakıma ihtiyacı var. Ulaşıma kapanmak üzere. Zaten yol şu anda kısmi olarak ulaşıma kapanmış durumda. Otomobiller Sarıkemer güzergahını değil, Kisir güzergahını kullanıyorlar. Çünkü yolda büyük ve derin çukurlar oluşmuş durumda. Verilen sözün bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. Yol bakımından zor durumdayız.”dedi.