10 Ağustos 2015 Pazartesi

AVCI ASKİ'YE YÜKLENDİ

MHP SÖKE İLÇE BAŞKANI TURGAY AVCI, İŞ KAZASI SONRASI ASKİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMANIN, YÜKÜMLÜLÜKLERİNİN FARKINDA OLMAYAN ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Turgay Avcı yaptığı yazılı açıklamada; Aski'nin suçlu aramayı bırakarak öncelikle kendini sorgulaması gerektiğini belirtti.

Avcı, "Kuşadası'nda iki işçinin ölümü ile sonuçlanan vahim iş kazası neticesinde ASKİ den özrü kabahatinden büyük bir savunma geldi. Oysa kurumların görevi bir suçlu aramak değil, önce kendini sorgulamaktır. Birkaç yıl öncede aynı şehirdeki benzer bir olayda ölümler meydana gelmiştir. Bundan ders çıkarmak yerine suçu birilerinin üzerine atarak aradan sıyrılmak abesle iştikâlden öte bir şey değildir. 4857 sayılı İş Kanunu”na göre, önlem almak bile işverenin sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır." dedi.

Sosyal belediyeciliği sadece yardım dağıtmak olarak gören CHP zihniyetinin, nedense kendi çalışanlarının sosyal hakları için aynı hassasiyeti göstermediğini öne süren Başkan Avcı; "Genel seçimlerde taşeron sistemini kaldıracağız diye yola çıkan CHP, yönetiminde olduğu yerel iktidarlarda aksine taşeron sistemine dört elle sarılmaktadır. Yükümlülüklerinin farkında olmayan bu zihniyetin Soma faciasındaki durumu kader olarak gören AKP zihniyetinden ne farkı vardır." ifadesini kullandı.