6 Ağustos 2015 Perşembe

MAHALLELİ SU NÖBETİNDE

SÖKE'NİN DEMİRÇAY MAHALLESİ'NE SABAH 1, AKŞAM 1 SAAT OLMAK ÜZERE GÜNDE 2 SAAT SU VERİLİYOR

HABER-Yeni Söke Gazetesi

Söke’ye bağlı Demirçay Mahallesi’nde su kesintisi süresi her geçen gün artıyor.  
Mahallede Haziran ayı başında başlayan su kesintileri, sıcakların artması ve yeraltı sularının azalmasıyla önce 12 saate, şimdi de 22 saate çıktı. 

Mahalleye sabah 1, akşam da 1 saat olmak üzere toplam 2 saat su verildiğini söyleyen Muhtar Hüseyin Aydın Kulaksız “Susuzluktan yanıyoruz. Mahalleye su sağlayan artezyende su neredeyse bitmek üzere. Hatta her an artezyende su bitebilir. Mahallede su temin edebileceğimiz yerde yok. Mahallede insanlar günlük iki saat çeşmelerinden akan su ile ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor. Evlerde şohbenler çalışmıyor. Çamaşır makineleri ise hiç çalışmıyor. İnsanlar artık eskiye döndü. Çamaşırlarını ellerinde yıkıyorlar. Çamaşır makinesine çamaşır atınca yaklaşık 1,5 saat çalışması gerekiyor. Oysa mahalleye verilen su sabah 1 saat, akşam bir saat olmak üzere 2 saat. “dedi.
Mahalle sakinlerinden gelen baskıların dayanılmayacak boyuta eriştiğini söyleyen Muhtar Hüseyin Aydın Kulaksız “Vatandaş suyun olmamasından muhtarı sorumlu tutuyor. Vatandaşlara mahalle olduk. Köy tüzel kişiliği kalktı. Bizim hiçbir yetkimiz yok. Sulara  ASKİ bakıyor. Su kesintisinden ASKİ sorumlu diyoruz ama vatandaş ben muhtarı bilirim diyor. En küçük sorunda vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. İnsanlar susuzluk nedeniyle çok kızgınlar. 40 derece sıcakta bahçesine gidiyor, terlemiş yorgun halde evine geliyor. Duş almak istiyor ancak sular kesik. Suların kesik olması mahalleye dönüşen köylerde yaşamı bir kat daha zorlaştırıyor.Söke’nin 49 mahallesi var. Biz hizmet almada 49. sıradayız. Yok sayılıyoruz. Demirçay’ın adı var, kendisi yok”dedi.