15 Ağustos 2015 Cumartesi

YENİLENEBİLİR ENERJİYE HİBE DESTEĞİ


TKDK YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARINI DA DESTEK KAPSAMINA ALDI

TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, Türkiye’de güneş, jeotermal ve rüzgar enerji potansiyelinin yüksek olduğu illerin başında gelen Aydın'da, Ipard-II kapsamında yenilenebilir enerji sistemleri için destek vereceklerini açıkladı. 

Yenilenebilir enerji kaynakları kapsamında rüzgar, güneş, jeotermal ve biyogaz enerji sistemlerine yönelik 1 MW’a kadar kurulacak yatırımlara destek vereceklerini kaydeden Çiftçi, "Yenilenebilir Enerji Sistemlerine maksimum 1,2 Milyon Avro; yani yaklaşık 3,5 Milyon TL’ye yakın bir bütçe sağlanacak. Belirli kamu tüzel kişiliklerine ( Belediyeler, köy İdareleri, İl Özel İdareleri, Organize Tarım Bölge Yönetimi, 5355 No’lu yasaya göre kurulan Birlikler) Yenilenebilir Enerji Tesislerinin kurulumu için yüzde 100 destek sağlayacağız. Yine aynı kapsamda özel sektör ve gerçek kişiler tarafından yapılacak yenilenebilir enerji yatırımları da destek kapsamındadır. Özel sektör ve gerçek kişiler tarafından maksimum 500 Bin Avro’ya kadar yapılacak yatırımlar için ise yüzde 65’e kadar destek sağlanacak.' dedi.

Erhan Çiftçi, yenilenebilir enerji yatırımı yapmayı planlayan potansiyel yatırımcıları bu desteklerden faydalanmaya davet etti.