10 Ağustos 2015 Pazartesi

AYDIN'IN SUYU EL YAKIYOR!

AYDIN'DA SU FİYATLARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

YENİ ASIR GAZETESİ'nin haberine göre; Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASKİ) su faturaları nedeniyle Aydın merkez ve ilçelerinde tepkiler devam ediyor.
Aydın'daki su fiyatlarına bir tepki de Ak Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay'dan geldi.
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ’nin ton başına vatandaştan 3 lira fazla para aldığını söyleyan Milletvekili Atay, “Su faturaları aracılığıyla vatandaşın cebinden her ay 20 milyon lira fazladan para çıkıyor” dedi
Atay, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ'nin su faturaları üzerinden vatandaştan ayda 20 milyon lira toplayıp, hiçbir yatırım yapmadığını iddia etti.

Atay, "Aydın Büyükşehir Belediyesi çekirdek bir ailenin tükettiği her 20-30 ton sudan Denizli Belediyesi'ne göre tonunda 3 lira 20 kuruş fazla para alıyor. Atık su bedeli dahil buna. Bunu 25 ton ile çarptığınız zaman ortalama ayda 75-80 lira gibi fazladan alınan bir paradan bahsediyoruz. Şehir merkezinde 200-250 bin abonenin yaşadığını düşünürseniz, ayda 20 milyon liralık bir vurgundan bahsediyoruz" dedi.
 
Mahkemeye başvuracak 


Öte yandan Nazilli'nin Şirinevler mahallesinde oturan İlhami Ayhan Yılmaz, 2.5 aydır Ankara'da olduğu için su tüketmemesine rağmen ASKİ'nin kendisine vergiler ve katı atık bedeli olarak iki ay boyunca 9 liralık fatura kestiğini ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağını söyledi.