31 Ağustos 2015 Pazartesi

SÖKE'YE AMERİKA'DAN KARDEŞ ŞEHİR

SÖKE VE AMERİKA’NIN SALİNAS KENTİ ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

Aydın’ın Söke ilçesi ve Amerika’nın California eyaletine bağlı Salinas Kenti arasında kardeş şehir protokolü Amerika’da imzalandı. 

Söke’den Amerika’ya giden Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ve Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay, sıcak geçen temasların ardından yurda döndü.

Salinas Belediye Başkanı Joe Gunter, Salinas ile kardeş şehir olmada büyük gayretleri olan Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane, Salinas Şehri Rotary Kulübü Üyesi 2016-17 Guvarnörü Yavuz Atila başta olmak üzere; Salinas Kenti yerel yöneticileri tarafından karşılanan Belediye Başkan Yardımcısı Sivrioğlu ve Kutlay, Salinas da geniş ve kapsamlı bir gezi programı yaşadı.

Salinas da Belediye Meclis toplantısına konuk olan Fahri Sivrioğlu ve Haluk Kutlay; Kuşadası’nın kardeş şehri Montarey’de düzenlenen Türk Festivali’ne katılarak, açtıkları stantta Söke’yi ve Türk Kültürünü tanıttılar.

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu; “Salinas başta tarım kenti olması nedeniyle Söke ile çok benzerlikleri olan bir kent. Bizlere karşı sıcak yaklaşımlarını çok önemsiyoruz. Kardeş şehir ilişkilerinin böylesi karşılıklı ziyaretlerle sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda iki kente de faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Söke Rotary Kulübünün konuğu olarak geçen yıl Söke'ye gelen ABD’nin California Eyaletine bağlı Salinas Kenti Belediye Meclis üyesi Steve Mcshane, ziyareti sırasında belediye başkanı Süleyman Toyran'ı da ziyaret etmişti.
Bu ziyaret sırasında gündeme gelen kardeş şehir olma kararı geçtiğimiz Şubat ayında Söke Belediyesi Meclisi'nde kabul edilmişti.