22 Şubat 2014 Cumartesi

UZUNIRMAK İLE KEREMİT PROJELERİNİ SÖGİAD'A ANLATTI


SÖKE GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI KONUK ETTİĞİ TOPLANTILARIN İLK KONUKLARI MHP AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ UZUNIRMAK İLE SÖKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YUSUF KEREMİT OLDU 
MHP Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak konuşmasında, Söke’yi çok önemsediğini belirtti.  
Projelerini 9 ana başlıkta toplayan Ali Uzunırmak, "Aydın merkezde Bedesten Kültür ve Sanata Merkezi kuracağız. Burada kadınlarımız ürettiklerini ekonomiye kazandıracaklar. 2-5 yaş arası çocuklar için il genelinde 160 kreş yapacağız. Bu eğitim yuvalarında kadınlara annelik eğitimi verilecek ve 2 Bin 500 kişi istihdam edilecek. İl genelinde 160 amatör spor kulübümüze modern binalar tahsis edeceğiz. 2 yıl içinde 40 salon sporu yapan kulübümüze yeni tesisler kazandıracağız. İlimizin iki güzide kulübüne destek verip daha iyi yerlerde olmalarını sağlayacağız. Deve Güreşleri Kültür Arenası yapacağız. İkizdere Eğlence dünyasını hayata geçireceğiz. İnsanlarımız hafta sonlarını buralarda stres atacak. 1 Milyon 500 Bin metrekare alanda kurulacak bu tesisi 3 yıl içinde açmayı söz veriyorum. Sokaklarda yaşayan hayvanlarımız için ‘Can dostlara sayı’ projemiz var. Sokak hayvanları bu tesiste bakılıp gerekli sağlık taramaları yapılacak. Bu tesiste sahiplendirme bölümümüz ve evde bakılan hayvanlar için misafirhane bölümümüz olacak. 2 yıl içerisinde bu tesisi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi kuracağız. Bütün engelleri ortadan kaldıracağız. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum ve çiftçilerimiz için organize besi bölgeleri kuracağız. Kısacası bizim dönemimizde köylerdeki huzur şehirlerde, şehirlerdeki imkanlar köylerde olacak. Zafer Meydanı’nda minibüs garajı aynı yerinde kalacak ama araçlar meydan trafiğine girmeden direk garaja girecek. Kompleks içerisinde nikah salonu, spor tesisleri, Pazar yeri ve otopark olacak. Muhtarlarımız için muhtar evleri projemiz var. Dönemimizde bütün muhtarların ihtiyaç duyduğu araç ve gereçler büyük şehir belediyesi tarafından karşılanacak. Sahil bölgelerimiz için deniz ulaşımını devreye sokacağız." dedi.
Söke ilgili projelerini de anlatan Uzunırmak, " Söke Merkezi ikiye bölen şu anda mezbele görünümündeki Söke Çayını ıslah edip çevresini yaşam alanına dönüştüreceğiz. Söke için herkes konuşur biz yaparız. Söke yakınlarına kurmayı planladığımız havaalanı ile Söke, Kuşadası ve Didim dünyaya açılacak” şeklinde konuştu.
MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit de,  “2009 yılında da böyle bir toplantıya katılmıştık. O günde Söke Çayı, OSB, otogar projesi demiştik. Bugün yine aynı konuları konuşuyoruz. Geçen 5 yılda aynı sorunların devam ettiğini, çözüm bulunamadığını görüyoruz” dedi.
Keremit; “Söke otogarı mevcut imar planlarında Novada Alışveriş Merkezi yanında. Biz yeni otogarımızı Bağarası kavşağında bulunan belediye şantiyesinin olduğu 42 dönümlük alana yapacağız. Boşalan mevcut 26 dönümlük otogar alanına kapalı otopark ve kent meydanı yapacağız. Diğer büyük projemiz ise 150 dönümlük mesire ve botanik bahçe alanı. Söke’nin sorunlarını çözüme kavuşturacak çok önemli projelerimiz var” diye konuştu.