18 Şubat 2014 Salı

KUŞADASI ŞEHİDİNİ UĞURLADI

ŞEHİT POLİS MEMURU FUAT KAPLAN KUŞADASI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ
Kuşadası'nda, 16 Şubat 2014 tarihinde kimlik sorduğu şüpheli bir şahıs tarafından vurularak yaralanan ve tedavi gördüğü Aydın'daki hastanede şehit olan polis memuru Fuat Kaplan (38) Kuşadası'nda toprağa verildi.
Şehidin cenazesi, Değirmendere Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Ardından Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.
Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge Komutanı İbrahim Aydın, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Temel Turan, Söke Kaymakamı ve Kuşadası Kaymakam vekili Mehmet Demirezer, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ve mesai arkadaşları ile binlerce kişi katıldı. Şehit polisin cenaze namazı, Kuşadası Hanım Camii'nde kılındı.
Cenaze töreninde şehit polisin annesi Nursel, kardeşi Mesut, eşi Nihal ile çocukları Rüzgar ve Çınar Kaplan güçlükle sakinleştirildi. 
Yakınları ve mesai arkadaşları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan şehidin tabutuna sarılan eşi Nihal Kaplan, "Canım seni çok seviyorum. Neden beni bırakıp gittin" diyerek ağladı. Anne Nursel Kaplan da tabuta sarılarak "Babana selam söyle oğlum. Hani sen bana şaka yapacaktın, çıkıp gelecektin" dedi. 
Cenaze namazının ardından Fuat Kaplan, Kuşadası Adalızade Mezarlığı'nda merhum polis memuru babası Ali İhsan Kaplan'ın yanında toprağa verildi.