26 Şubat 2014 Çarşamba

METİN YAVUZ'DAN "BEYAZ MASA" ATAĞI

PROJELERİNİ AÇIKLAYAN AK PARTİ SÖKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI METİN YAVUZ, VATANDAŞLARA 24 SAAT ÇALIŞMA SÖZÜ VERİYOR

Beyaz Masa: Her konuda ve her koşulda ilk önce vatandaşımızı dinleyeceğiz: Şehrimiz sakinlerinin her türlü şikâyet, istek ve görüşlerini iletebilecekleri bir beyaz masa birimi kuruyoruz. 24 saat hizmet veren bu birim onlara ulaşan tüm görüş ve talepleri değerlendirmeye alarak çözüm üretmeyi ve verilen hizmetlerin daha verimli hale getirilmesini sağlayacak. Beyaz masa Çözüm Ekibi, Beyaz masa’ya gelen her türlü başvuruyu inceleyecek, ilgili birimlerle ve kurumlarla irtibata geçerek başvurulara çözüm bulacak ve inceleme sonucunu başvuru sahibine iletecek. 

İş Aş İstihdam : Söke OSB’nin 1.850 dönüm arazisinin %60’ı yatırımcı ve kaynak yetersizliği sebebiyle kamulaştırılamamıştır.  İller Bankasından kaynak sağlanarak kalan bütün arazi, kamulaştırılacaktır.  D.S.İ. Bölge Müdürlüğü ile Fevzipaşa deresinin ıslahı ve OSB’den geçen yatağının deplasmanı derhal projelendirilip uygulamaya geçirilecektir.

Kentsel Planlama : Söke’nin 2006 yılında yapılmış 1/5000’lik Nazım İmar planı ; yeni mahalleler 34 köy ve 7 belde ile bütünleşik bir şekilde tamamlanacaktır. 

5 yılda 10 bin konut yapacağız :  Nazım planda kentin güney doğusunda ayrılan kentsel gelişim alanında bir yandan imar uygulamalarını başlatıp arsa üretirken ; Yenicami ve Cumhuriyet mahallesinde Belediye + Vatandaş + TOKİ işbirliğiyle kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Bu mahallelerde dağınık, tek katlı ve eski konut sahipleriyle görüşecek, olurlarını alacağız. Geniş caddeleri, yeşil alan ve sosyal donatıları olan , değişik gelir grubundan her bütçeye hitap eden çok katlı dikine bir kentsel dönüşümü Belediye & TOKİ işbirliğiyle en kısa sürede başlatmak istiyoruz. 

Yeni Kent Meydanı : Mevcut otogar alanını ; altında kapalı otopark , üstünde yeni Hükümet Konağı ve Belediye Sarayı ile alışveriş mekanları olacak şekilde yeni kent meydanı olarak düzenleyecek proje ve bitişik küçük parsel kamulaştırma çalışmalarına derhal başlanacaktır. Yeni otogara taşınır taşınmaz başlatılacak “yeni kent meydanı” projemiz ikinci yıl içinde hayata geçirilecektir. 
Yeni kent meydanı projemizin tamamlanmasını müteakip eski kaymakamlık ve jandarma binaları yıkılarak mevcut yapılmış meydanımız tamamlanıp son halini alacaktır.

Yeni Otogar : Yeni otogarımızın imar planlarındaki yeri Novada alışveriş merkezinin yanıdır. Söke yeni otogarına en kısa sürede kavuşacaktır. 

Çevre Yolu Projesi: Milas çevre yoluna paralel servis yollarını ; Belediye olarak 2,5 milyon bütçe ile gerçekleştireceğiz. Karayolları Genel Müdürlüğü de 5 milyon bütçeli üç kavşağın battı-çıktı uygulamalarını hayata geçirek. 
 
Havaalanı : 2023 vizyonumuz, 1/100.000’lik planlara işlenmiş Söke havaalanını hayal etmeyi değil , hayata geçirmemiz gerektiğine işaret etmektedir. Bu sebeple Belediyemiz öncülüğünde yap işlet devret modeliyle bu havaalanına yatırım yapacak kuruluşları Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ile bir araya getireceğiz. 

Sarıçay Barajı :Sarıçay barajı 2014’ün ikinci yarısında yapım ihalesine çıkacaktır. Söke ve Kuşadası’nın elli yıllık içme ve kullanma suyunu karşılayacak bu barajın arıtma ve isale hatları projesi de DSİ tarafından ihale edilmiş olup proje tutarı yaklaşık 120 milyon liradır.  

Söke Çayı Islahı : Söke çayının kısmi ıslahıyla ilgili DSİ ile mutabık kalınmış bir proje çalışması vardır. Her şeyden önce çay üstü otoparklar ve işyerlerinin alternatifi mekanlar hazırlanmadan ve proje hakkında bütün vatandaşlarımızın fikri alınmadan “Söke çayının ıslahı” konusunda adım atmayı düşünmüyoruz.
 
Kanalizasyon ve arıtma tesisleri : Sazlı , Bağarası ve Yenidoğan’da bölgesel paket arıtma tesislerini kurarak kanalizasyon sorununu çözeceğiz. 

Prien Devlet Üniversitesi: Bir başka hedefimiz de Adnan Menderes Üniversitesi, Belediye işbirliğiyle okullaşmayı destekleyerek 10 yıl içinde bağımsız Priene Devlet Üniversitesi’ni kurmaktır. 

Mezbaha : Arıtma tesisimizin yanındaki arazimizde, Belediyemiz öncülüğünde , sivil toplum örgütlerimiz ve kasap esnafımızla birlikte batı bölgesine hizmet edecek entegre mezbahamızı yapmak önceliğimizdir. 

Karina Dalyanı : Karina dalyanı bir dünya tabiat mirasıdır. Her şeyden önce denizi dalyanla tekrar buluşturmalıyız. Kanalların temizliğini D.L.H. Genel Müdürlüğü imkanlarıyla sağlayacağız.

Amatör Spora Yardım: Bütün amatör spor branşlarını destekleyen , amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapan , başarılı öğrenci sporcu ve antrenörleri ödüllendiren bir belediye olacağız. 

Turizm Projesi: Organik tarım ve yöresel ürün satış mağazalarıyla ; doğa sporları parkurlarıyla ; sinema film platolarına ev sahipliği yapan doğal güzellikleriyle ; Gelebeç , Priene , Doğanbey ve Latmosu ile turizmden pay alan bir Söke hedefliyoruz. 

Gençlik Merkezi:  Karasu mevkiindeki 70 dönüm eski çöp sahasında Bakanlığa yer tahsis ederek ; gençlik merkezimizi değişik spor alanları ve yüzme havuzu gibi tesisler ile geliştireceğiz 

Kadın Sığınma Evi-Aş Evi:  Büyükşehir ve Söke Belediyesi işbirliğiyle kadın ve çocuk konukevleri açacağız. Aç ve açıkta olanın ; korunmaya muhtaçların hamisi olacağız. 

Asfalt ve Parke Şantiyesi: Mevcut beton parke şantiye sayısını arttırıp köyden mahalleye dönüşen bütün yerleşimlerin sokaklarını parke taşı kaplayacağız.