15 Şubat 2014 Cumartesi

DÖRDÜZLER SAHİPSİZ BIRAKILMADI

AYDIN'A BAĞLI YENİKÖY'DE İKAMET EDEN MADDİ DURUMLARI İYİ OLMAYAN AYKUT VE GAMZE GÜZEL ÇİFTİNİN DÖRDÜZ BEBEKLERİNE DEVLET VE VATANDAŞLAR SAHİP ÇIKTI

Bir yıllık evli 24 yaşındaki Aykut ve 20 yaşındaki Gamze Güzel çiftinin yaklaşık 2 ay önce dördüz bebekleri dünya geldi.

30 haftalık olarak, sezaryenle dünyaya gelen biri kız dört bebeğe aile Irmak, Kerem, Asaf ve İkram adını koydu.  

Güzel çifti, bir çocuk beklerken, dört çocuk sahibi olmasının mutluluk ve endişesini yaşamaya başladı.

Gündelik işlerde sigortasız olarak çalışan baba Aykut Güzel'in, dördüzlerinin mamalarının bile özel olduğunu belirtip, "Yeşil Kart, çıkarttık. Ancak, maddi durumumuz iyi olmadığı için bebeklerimize sağlıklı bir şekilde bakabilmemiz mümkün değil. Yardım bekliyoruz" dedi. 

Baba Güzel'in yardım isteğinin ulusal basın ve internet sitelerinde haber olması üzerine aileye Almanya ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yardım telefonları yağarken, Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı da herekete geçti.  

Vakıf, dördüzlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirdi. 

Baba Aykut Güzel, "Halkımız ve devletimiz çok ilgi gösterdi. Kimseye yük olmak da istemiyoruz. 5 saat çalışıyorsam 10 saat çalışırım, yine de çocuklarıma bakarım. Allah hayırseverlere, daha çok kazanç versin, güçlerini bu tür yardımlar için kullandıkları için. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.