16 Şubat 2014 Pazar

İKİ POLİSİ YARALAYAN ZANLI MERMİSİ BİTİNCE BACAĞINDAN VURULARAK YAKALANDI


KUŞADASI'NDA POLİSLE SİLAHLI ÇATIŞMAYA GİREN BİR KİŞİ BİRİ AĞIR İKİ POLİS MEMURUNU YARALADI
Kuşadası'nda saat 13 sıralarında İnönü Bulvarı'nda meydana gelen olayda önce 155 Polis İmdat' ihbar hattına, bir avukatlık bürosunun önünde uzun süredir bekleyen şüpheli bir kişi olduğu ihbarı geldi.
Bölgeye polis ekipleri sevk edildi ve bunu farkeden şüpheli H.A. kaçmaya başladı.
Kovalamacanın ardından yakalanan H.A. boğuşma sırasında polis memuru Fuat Kaplan'ı başından vurdu. H.A., üzerine yığılan polis memuruna iki el daha ateş ettikten sonra, diğer polis memuru Orçun Eskicioğlu ile çatışmaya başladı. Çatışmada H.A. bacağından, polis Eskicioğlu da elinden yaralandı. H.A., mermisi bitince, polis memuru Eskicioğlu tarafından yakalandı.  
Çevrede toplanan öfkeli kalabalığın linç etmek istediği şüpheli, polisler tarafından olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. 
Başından vurulan ve durumu ağır olan polis memuru Fuat Kaplan, önce Kuşadası Devlet Hastanesi'ne, ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Kaplan'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Polisin olay yerindeki incelemesinde, 22 boş kovan ile H.A.'nın olayda kullandığı 9 milimetre çapındaki tabanca bulundu.