8 Temmuz 2013 Pazartesi

TRT'NİN SÖKELİ HABER MÜDÜRÜ HÜSEYİN IŞIK'A DOĞA DOSTU ÖDÜLÜ

EKOSİSTEMİ KORUMA VE DOĞA SEVENLER DERNEĞİ'NİN GELENEKSEL 9'NCU KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GECESİ KUŞADASI TARİHİ KERVANSARAY'DA YAPILDI 


TRT İzmir Haber Müdürü HÜSEYİN IŞIK gecede,  Aşağı Büyük Menderes Havzası'ndaki doğal ve kültürel değerlerin tanıtılması ile sorunlarının gündeme taşınmasına olan katkısı nedeniyle, "Doğa Dostu" ödülüne layık görüldü.

Hüseyin IŞIK’a ödülünü, Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı ve Kuşadası Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden takdim etti.


EKODOSD üyeleri, otelciler, turizm acenteleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Beşparmak Dağları’ndaki köy muhtarları ve doğaseverlerin katıldığı gece, EKODOSD’un yapmış olduğu çalışmaları anlatan görsel bir sunumla başladı.


Kuşadası ve Aşağı Büyük Menderes Havzası’ndaki doğal ve kültürel kaynakların tanıtımı ve bu değerlere olan tehditler aktarılırken, bölge turizminin de bundan nasıl etkilendiği vurgulandı.

Bölgedeki doğal ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılması, daha yaşanabilir kentlerin oluşturulması, turizmle iç içe olan bölge coğrafyasının doğasının korunması, çevresinin kirletilmemesi ve kültürüne sahip çıkılması için, tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği halinde ortak çalışmalarına yönelik mesajlar verildi.

Gecede, Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Profesör Ali Çelik, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Profesör Mehmet Sıkı, Doktor Ortaç Onmuş, biyolog Orhan Gül, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) adına Aydın doğa koruma sorumlusu Çağrı GÖCEK, CNN Türk TV adına Güven İSLAMOĞLU ile Değirmen Çiftliği sahibi Gürsel TONBUL’a çeşitli ödüller verildi.